Kom jul, kom sne, kom gaver! Allerede på lørdag d. 9. december er der bamsegaver til børnene i Solrød Center. Bamsefabrikken medbringer 200 bamser af flere forskellige slags. Så velkommen alle børnefamilier, tag de små med i Solrød Center for at handle hyggeligt og lokalt – og forøg husstanden med en julebamse.

Juleværkstedet, hvor der med kreativ snilde kan laves sjove julegaver til bedstefar og moster Maria, er åbent hele dagen, der er glögg og æbleskivesalg i Centergaden og igen i år tilbyder Solrød Center gratis bamser til de mindste.

Alle Solrøds mindre børn kan vælge en bamse, proppe den med bamsefyld og fuldende familieforøgelsen ved at gøre bamsen til sin helt egen “Arthur-bamse” eller “Amanda-bamse”. Kom og vær med til bamsegildet på lørdag fra kl. 10.00-14.00!

Der er søndagsåbent i Solrød Center op til jul og på søndag d. 10. december kører veterantoget, Futte. Lad julerengøringen ligge og opvasken stå til senere og få så en sjov oplevelse midt i den livlige gågade. Stå på Juletoget sammen; bedsteforældre, børn og børnebørn og fut afsted.

Hvem er Santa Lucia? Det fortælles at hun levede et farligt liv på Sicilien i 300 tallet, før kristendommen blev statsreligion i Romerriget. Om natten vovede hun sig udenfor med mad til sine forfulgte medkristne i katakomberne og for at finde vej i mørket havde hun bundet en krans med lys i om sit hoved. Lucia blev taget til fange, dømt til døden og henrettet med et sværd. Siden er Sankta Lucia af sine egne blevet fejret som skytsengel med en lysfest hvert år på sin dødsdag. Ad historiens snørklede veje kom lysfesten også til Danmark og hvert år hyldes Lucia med et optog af syngende engle, imens lyset bæres frem på Santa Lucias stolte krone:

Igen i år lyser Solrød Centret op, når det smukke Luciaoptog med børn fra Solrød SFO´er, går syngende gennem Centergaden onsdag d. 13. december. “Der kommer både børn fra Munkekær og Uglegårsskolens SFO, så vi forventer ca. 120 børn. Vi starter kl. 16 ved Strandvejstorvet og slutter ved Solrød Bibliotek, hvor børnene får dejlig varm kakao og boller. Vi håber mange forældre og bedsteforældre vil komme og kigge – og tage plads langs centergaden og nyde optoget”, lyder den varmeste opfordring fra centerchef Mia Ellman.

Læs mere om jul i  Solrød Center på solrodcenter.dk

Kilde: Mia Ellman

 

Deltag i debatten
Del.