Hvert år deltager tusindvis af børn i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen, og fra den 15. juni går det løs igen.

Bag konkurrencen står landets folkebiblioteker, og Sommerbogens fornemmeste opgave er at fastholde børns lyst til at læse og dermed øve læsefærdighederne i den lange skoleferie.

Konceptet er enkelt: Fra d. 15. juni – 25. august 2018 kan alle børn mellem 7 og 14 år anmelde bøger og vinde præmier. Der foregår masser af sjove læselyst-aktiviteter på bibliotekerne, og sidste år blev der lavet intet mindre end 15.093 anmeldelser på biblo.dk.

“Det bedste ved at vinde Sommerbogen var, at jeg fik en følelse af, at andre syntes det er sejt, at man læser mange bøger og er god til at anmelde dem. Det var derfor jeg deltog. Og så er præmierne ret vilde!”
Citat: Siri Bennekou, vinder af “Bedste skrevne anmeldelse 11-14 år” i Sommerbogen 2017

Børnene kan tilmelde sig Sommerbogen på Solrød Bibliotek, hvor man kan vælge en gratis bog, når man har læst og anmeldt 3 bøger efter eget valg. Børnebiblioteket har en masse spændende gavebøger klar at vælge imellem for alle børn mellem 7-14 år.

FAKTA:

Sommerbogen har kørt som landsdækkende læselystkampagne siden 2012 og startede endnu tidligere på lokale biblioteker.
Biblo.dk er folkebibliotekernes trygge onlinebibliotek og community for børn på 7-14 år.
Der er 50.000 profiler på biblo.dk, og der ligger knap 100.000 anmeldelser, primært lavet af børn.
Sponsorer: Præmier sponsoreres af Edvard Pedersens Biblioteksfond og forlagene Gyldendal, Alvilda, Høst & Søn, Carlsen og Tellerup.Man kan også anmelde bøgerne på biblo.dk i stedet for på papir. Det kræver at man også opretter en profil på biblo.dk. Biblioteket hjælper gerne med oprettelsen. På Biblo er der daglige bogpræmier på højkant og desuden hovedpræmier i form af en iPad Mini til de fem anmeldelser, som til sidst kåres som de allerbedste af bibliotekarer og Biblos redaktion.

Børnene deler læseoplevelser

Sommerbogen handler om læselyst og om at motivere børnene til at fordybe sig i gode historier. Det handler også om at dele læseoplevelsen med andre børn og på den måde blive en del af et læsefællesskab, hvor man kan lade sig inspirere både på biblioteket og af de andre anmeldelser på biblo.dk og få nye idéer til spændende ferielæsning.

Børnene vælger selv, hvilke bøger de vil læse, og om de vil lave boganmeldelserne på skrift eller som video.

Link: https://biblo.dk/sommerbogen/2018

Kilde: Solrød Bibliotek

Deltag i debatten
Del.