Mangler du inspiration til sommerlæsningen, så kommer her bibliotekarens bud på 6 gode og meget forskellige bøger.

1. Purity (roman)

– Af Jonathan Franzen

Elsker du bøger, hvor du bare tænker ”hvad skete der lige der?!”, så er Purity lige noget for dig. Purity er en vaskeægte plot-twister, hvor du ofte må lade dig overraske og spore tankerne i en ny retning. I bogen følger man pigen Purity – kaldet Pip, der ender med at være en del af whistleblower-organisationen The Sunlight Project. Pludselig udfolder fortiden sig for Pip i en bog, der afspejler nutidens samfund og de konsekvenser, internettet har bragt med sig. En særdeles velskrevet bog, som er svær at lægge fra sig, og som efterlader et dybere indtryk, når sidste side er læst.

2. Manden der ikke var morder (krimi)

– Af Michael Hjort og Hans Rosenfeldt

En anbefaling fra bibliotekaren indeholder mindst én god krimi, så den skal du selvfølgelig ikke snydes for. Manden der ikke var morder er en svensk krimi, hvor man kommer helt ind under huden på psykologen Sebastian Bergman, der er ekspert i at lave profiler på gerningsmænd. Han tilknyttes opklaringsarbejdet af mordet på en 16-årig dreng, der bliver fundet i en sø, gennemhullet af knivstik og uden hjerte. Sebastian Bergman er fantastisk til sit arbejde, men han er samtidig en frygtelig kollega, der er både provokerende og arrogant. Uden at afsløre mere, så har bogen alle de elementer, en krimi skal have, og er et sikkert hit, hvis man gerne vil have spænding med sig på solbænken.

3. Glasslottet (biografi)

– Af Jeannette Walls

Kender du ikke lige Jeannette Walls, så fortvivl ej. Hendes biografi Glasslottet er så utrolig, at man somme tider glemmer, at det er en biografi, man har mellem hænderne. Walls vokser op med to fattige forældre, der konstant lever livet på kanten af loven, og som altid er på vej videre til det næste sted. Walls og hendes søskende er for det meste overladt til sig selv, men når forældrene ind imellem har nogle klare øjeblikke, så lærer de børnene de mest utrolige ting. Nok er Glasslottet en beskrivelse af en opvækst med svigt og misbrug, men budskabet handler om sammenhold og om at få det bedste ud af livet. Og det får Walls.

4. Godhavn (roman)

– Af Iben Mondrup

Tre børn med danske forældre vokser op i den grønlandske by Godhavn. Det lyder umiddelbart meget fredeligt, og det er det i og for sig også. Bogen er nemlig hverken dramatisk eller neglebidende spændende, men den sætter derimod gang i både tanker og følelser. De tre børn får alle ordet i hver deres afsnit, hvor de med indlevende beskrivelser tager læseren med på hver deres udvikling og oplevelse af at vokse op på Grønland. Bogen giver et fantastisk indblik i et univers, der er svært at sætte sig ind i, hvis man da ikke selv har oplevet det – eller læst Iben Mondrups medrivende bog Godhavn.

5. Britt-Marie var her (roman)

– Af Fredrik Backman

Forventningerne er sat i vejret, når forfatteren hedder Fredrik Backman og har skrevet den succesfulde roman En mand der hedder Ove. Og hold bare forventningerne oppe! Backmans roman om den 63-årige Britt-Marie er en herlig fortælling om et menneske, der beslutter sig for, at nok er nok. Det sender den punktlige, renlige og hjemmegående husmor Britt-Marie videre til en lille by, hvor socialklassen er noget lavere, og hvor hun hurtigt får nok at se til med sit nye liv og med byens unge. Bogen kredser om nogle alvorlige emner, som mange kan spejle sig i, men det hele bliver serveret med humor og indlevelse. Britt-Marie var her er en perfekt strandbasker.

6. Belgravia (roman)

– Af Julian Fellowes

Vil du med tilbage til 1800-tallet; til store kjoler, herskaber og tjenestefolk? Så er Belgravia det helt rette valg! Manuskriptforfatteren til Downton Abbey er kreatøren bag endnu en fortælling om det gamle og fine England og de intriger, skandaler og kærlighedsøjeblikke, der følger med. Historien foregår i rigsmandskvarteret Belgravia, og en hemmelighed viser sig at spille en stor rolle – selvom alle ønsker den glemt. Bogen er underholdende og let sommerlæsning, som samtidig giver et godt indblik i, hvordan det kan have været at være en del af Englands fine kredse – uanset hvor i hierarkiet man befandt sig.

Kilde: Solrød Bibliotek

Deltag i debatten
Del.