41-årige Berit Schau Nielsen har ikke ligget på den lade side i en periode hvor hun med egne ord ’har haft et hul i sit CV’, fordi hun er ledig og søger job inden for marketing og administration. Hun engagerer sig i lokalsamfundet i Havdrup. Her har hun boet siden 2004 sammen med sin mand, der er opvokset i Havdrup, og parrets to drenge på 9 og 10 år.

Sidste forår stiftede Berit Schau Nielsen Havdrup Fodbolds Erhvervsnetværk, der i dag tæller ca. 25 lokale virksomheder, herunder blandt andet byens brugsuddeler, en revisor, massør, blomsterbinder og elektriker. For hun havde opfanget, at nogle nystartede og mindre lokale erhvervsdrivende talte om, at de manglede et netværk og sted, hvor de kunne mødes og bruge hinandens kompetencer og arbejde sammen om at varetage det lokale erhvervslivs interesser. Og så har hun siddet i den lokale fodboldklubs bestyrelse siden 2013, hvor hendes søn startede til fodbold. Nu håber hun på at få kontakt med en virksomhed, der kan bruge hendes kompetencer.

Berit Schau Nielsen

– Det er svært at få sparket døren ind et sted, når man har et hul på CV’et. Så står man ikke først i køen til at komme til samtale, hvis man er uddannet inden for et fag, hvor der er mange ansøgere til en stilling. Men det nytter ikke noget at lægge sig ned på sofaen. Så sker der ikke noget. Jeg er heldigvis født udadvendt og kan godt lide at opbygge nye relationer og få ting til at ske, fortæller Berit, der gerne vil arbejde med at opdatere hjemmesider, lave opslag på sociale medier, arrangere møder og arrangementer, ja, ordne alle mulige praktiske ting fx i forbindelse med administration, kommunikation, markedsføring og HR.

Berit er uddannet kontorassistent med speciale i administration i 2006 og har blandt andet arbejdet i seks år i en stor amerikansk virksomhed som kundeservicekoordinator. Hun er oprindelig fra Valby men er i dag blevet så glad for Havdrup og dens borgere, at hun ikke vil slippe det frivillige arbejde med at gøre noget godt for andre og for byen, heller ikke når hun har fundet drømmejobbet.

Som tilflytter følte Berit sig nemlig imødeset og velkommen, da hun for 14 år siden kom til byen, og hun er kommet til at holde meget af, at alle kender alle, og at man kommer hinanden ved. Hun nyder landsbyens friske luft, eksempelvis når hun er med sønnen til fodbold i den lokale klub, hvor hun som bestyrelsesmedlem har fået lagt en sponsorstrategi og opbygget et sponsornetværk med lokale virksomheder. Hun har også ansvar for at søge fonde om midler til at drive klubben. Derfor er der fx blevet råd til at uddanne trænere, skabe en fodboldskole for udvalgte årgange og forære spillerne sportstøj via sponsormidler. Berit er blevet så glad for fodbold, at hun selv har taget en uddannelse som UEFA-træner og er mentor for nye trænere samt assistenttræner på Børneakademiet. Hun ser sig selv som et foreningsmenneske, der kan lide at gribe mange bolde og gøre noget godt for lokalsamfundet og fx få en snak over køledisken i den lokale brugs om at få skabt velvilje og midler til en kunstgræsbane i byen.

Er parat til at tage fat

For at komme godt videre med jobsøgningen og udvikle sine kompetencer, har Berit taget imod tilbud om midlertidige job via løntilskudsordningen. Det er en god måde at tillægge sig ny viden og udvide sit faglige netværk, siger Berit.
– Jeg er meget glad for at arbejde med at løse forskellige kontor- og markedsføringsopgaver, og jeg håber, at jeg snart er så heldig, at jeg får en fast stilling i en virksomhed, eventuelt bare 25 timer om ugen. Jeg har så mange kompetencer at byde ind med og håber at den rette jobmulighed byder sig inden længe.

Kilde: Berit Schau Nielsen

Deltag i debatten
Del.