Solrødvirksomheden Brdr. Lambertsen ApS inviterede borgmester Niels Hörup til en tur rundt i virksomhedens 1000 m² store domicil, og samtidig blev der snakket om vækst og udvikling.

Autoreservedelsfirmaet Brdr. Lambertsen har rødderne godt plantet i Solrød Kommunes gode muldjord. Virksomheden har siden 1987 holdt til på Cordozasvinget 4 i Solrød, og dens historie går helt tilbage til 1969, hvor virksomheden havde hjemme på Engvangen i Solrød.

“Vi er meget glade for at have vores virksomhed her i Solrød. Vi har formået at udvide medarbejderstaben løbende, det er en erhvervsvenlig kommune, og vi har nogle gode kunder,” siger direktør Henrik Valentin, som for nyligt inviterede borgmester Niels Hörup indenfor på rundtur.

Henrik Valentin købte sig ind i Brdr. Lambertsen i 2008 og overtog virksomheden helt for 3 år siden. Egentlig lå det ikke i kortene, at Henrik Valentin skulle beskæftige sig med biler og reservedele, da han er uddannet speditør og har arbejdet med logistik og herretøjsekvipering.

“Men jeg har altid haft en stor interesse for biler, min far er uddannet mekaniker, og jeg kørte motorløb, da jeg var yngre,” fortæller Henrik Valentin, som er meget stolt af, at Brdr. Lambertsen har formået at forblive en selvstændig forretning og har undgået at blive overtaget af en af de store kæder.

I alt har virksomheden otte ansatte, og den sidst ankomne er en mekanikerlærling, som virksomheden har fået anbefalet fra Teknisk skole i Roskilde.

“Han er fuld af energi, vil gerne skrue på det hele, han er mødestabil og vil gerne lære. Ham er vi meget glade for. I det hele taget er det nogle meget dygtige og pålidelige medarbejdere, der har båret firmaet til det det er i dag. Vores yngste er 19 år, og den ældste er 69 år, så vi har både ungdommens gåpåmod og seniorernes erfaring. Det er afgørende for at drive en god og sund virksomhed,” siger Henrik Valentin, som fortsætter:

“Vi har altid haft et godt samspil med kommunen. Miljøtilsynet, som jævnligt besøger os, har altid været meget konstruktive og imødekommende. Vi har også et rigtig fint samarbejde med Jobcenter Solrød. Vi har haft flere unge i praktikforløb, og vi vil meget gerne fortsætte det gode samarbejde. Vi vil gerne hjælpe og tage et socialt ansvar.”

Ved siden af reservedelene og autoværkstedet har Brdr. Lambertsen et mindre mekanisk værksted, hvor der afdrejes bremseskiver og laves bremser til bl.a. veteranbiler og motorcykler, og Henrik Valentin fortæller, at der også er planer om at udvide forretningen med bilsalg fra adressen.

“Det er altid interessant at komme ud og møde Solrød Kommunes virksomhedsejere, og det er slående, hvor mange af dem der har planer for udvikling og vækst af deres virksomheder. De planer vil vi som kommune meget gerne støtte op om, og det giver os en god indsigt i det lokale erhvervsliv at tage ud på disse virksomhedsbesøg,” siger Niels Hörup.

Kilde: Mette Birkvald Sørensen

 

Deltag i debatten
Del.