På generalforsamlingen i Socialdemokratiet i Solrød d. 24. marts blev folketingsmedlem Astrid Krag genvalgt som kandidat for Greve – Solrød kredsen. Der var stor tilfredshed med det arbejde, som Astrid har stået for i den forgangne valgperiode og partiforeningen er allerede i fuld sving med valgkampen op til det nært forestående folketingsvalg.

I sin redegørelse til generalforsamlingen fokuserede Astrid Krag især på de centrale emner indenfor velfærdspolitikken. Der er økonomisk grundlag for at prioritere sundheds- og ældreområdet og hun lagde op til en ny kurs med en socialdemokratisk ledet regering. Senest har socialdemokratiet endvidere præsenteret et udspil til ret til tidligere pension for den gruppe på arbejdsmarkedet, som har arbejdet i mange år og er nedslidt. De skal have mulighed for en værdig tilbagetrækning, når vi i de kommende år får en stigende pensionsalder i takt med, at vi bliver ældre. Socialdemokratiet lægger også vægt på en god kontakt mellem stat, region og kommuner for at sikre behandlingsmuligheder og pleje og omsorg for vores ældre medborgere.

Socialdemokratiet i Solrød er en de største partiforeninger i kommunen og foreningen forbereder en valgkamp med stor synlighed. ’Det er vigtigt, at vælgerne har gode muligheder for at komme i kontakt med de politiske partier og få svar på de spørgsmål, som man som vælger har før et vigtigt valg. Vi ønsker også at lytte på de holdninger og ideer, som vælgerne har til den politik, som skal føres fra Christiansborg. Derfor kan man møde Socialdemokratiet og Astrid Krag ved centrene i Solrød og Havdrup og mange andre steder i kommunen’, siger partiforeningens formand Tonny Lauridsen.

De sociale medier kommer også til at spille en stor rolle i valgkampen. Astrid Krag har en stor gruppe som følger hende på Facebook og andre sociale medier.

Socialdemokratiet i Solrød er også repræsenteret på den socialdemokratiske liste ved det kommende valg til Europa-Parlamentet. Marianne Vind, der er bosat i Havdrup, er nummer 4 på den socialdemokratiske liste. Så solrødborgerne har gode muligheder for at blive repræsenteret i det store parlament. Valget til europaparlamentet finder sted d. 26. maj.

På generalforsamlingen valgte de lokale socialdemokrater ny kasserer. Bendt Kirk forlod posten efter knap 20 år. I stedet valgte de 40 fremmødte medlemmer Finn Åge Rasmussen. Der var genvalg til den øvrige bestyrelse. Partiforeningen vil – ud over de 2 forestående valgkampe – fokusere på at rekruttere flere medlemmer til det politiske arbejde. ’Partierne er en utrolig vigtig del af vores politiske demokrati. Som medlem af en partiforening kan man få indflydelse på den politiske udvikling’, siger foreningens formand Tonny Lauridsen.

Kilde: Formand Tonny Lauridsen

Deltag i debatten
Del.