Kom til (u)hyggelig halloweengudstjenste

Uuuuhhh. Så er det igen blevet tid til halloweengudstjeneste i Solrød Strandkirke. Søndag den 29. oktober kl. 11 er der familiegudstjeneste for børn og voksne såvel som zombier, hekse, monstre og mumier.

Som altid vil kirken være pyntet af kateket Anita Obeling Kring, som er berømt for sine flot udskårne græskarlygter.

Kateket Anita Obeling Kring er berømt for sine flot udskårne græskarlygter.

Efter gudstjenesten kan børnene skære deres egen græskarlygte, som kan tages med hjem og lyse op med mere eller mindre lumske smil.

Sulten kan stilles med en hapsdog og et glas saftevand, mens der snittes og udhules til den store guldmedalje.

Gudstjeneste med Luther-lagkage

Tirsdag den 31. oktober kl. 19.30 er der aftengudstjeneste i Solrød Kirke.

Samme dag er det præcis 500 år siden, at Martin Luther hængte sine berømte 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg. Hver sætning er imod tanken om, at mennesker kan købe syndsforladelse for penge. Vi tilgives helt gratis af Gud, siger Martin Luther, og den lutherske folkekirke er dannet på baggrund af den teologi.

I anledning af 500-året har landets biskopper opfordret samtlige kirker til at ringe med klokkerne et kvarter ekstra.

Efter gudstjenesten serveres der Luther-lagkage i våbenhuset.

”Vi ringer med klokkerne i Solrød Kirke kl. 19.15, og indtil aftengudstjenesten begynder. Vi er efterhånden mange, der er lidt trætte af al den tale om reformationen, som vi nu har fejret i kirken og talt om hele året. Så til selve gudstjenesten vil jeg kun nævne Martin Luther og reformationen med få ord og så ellers lade gudstjenesten være en hyldest til det nære forhold, der er mellem Gud og mennesker”, fortæller præst Charlotte Gravesen.

Efter gudstjenesten serveres der i våbenhuset Luther-lagkage, som et menighedsrådsmedlem har bagt. Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss, der vandt ”Den store bagedyst” i 2013. Hun har kreeret opskriften på opfordring af biskop Peter Fischer-Møller, der nok har tænkt på udtrykket ”livet er ikke lutter lagkage”. Men du kan roligt begynde at glæde dig til lagkagen med æblebunde, ymerfromage, æblemos, abrikosmarmelade, honningkaramel, nøddecrunch og masser af flødeskum, mums!

Tag med til Indien

Lisbeth Grønne og Nikolaj Andersen oplevede et land fyldt med kontraster, da de besøgte Indien på bagsædet af en taxa og på cykelsadel.

I tirsdagscaféen den 24. oktober kl. 14 fortæller parret om det kulturchok, de fik, da de bl.a. cyklede 1.000 km fra Jaipur til Jaisalmer i Rajasthan.

Nikolaj Andersen sammen med et af de mange spændende mennesker, som han og Lisbeth Grønne mødte på deres Indienstur.

”Inde bag taxaens bilruder føler man sig bombarderet med nye indtryk. De billeder, der ruller forbi, rusker virkelig op i de vante forestillinger om verden, livet og levevilkår generelt. Et endnu større chok får man, når man fra cykelsadlen betragter, dufter og lytter sig gennem fattige landsbyer med et mylder af mænd, kvinder, børn, køer, kameler, høns og hunde”, fortæller parret.

De viser naturligvis også billeder fra deres spændende tur, og der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål.

Kilde: Solrød Strandkirke

 

Deltag i debatten
Del.