2.pinsedag samlede kirkerne i Greve og Solrød Kommuner ca. 500 deltagere til den årlige friluftsgudstjeneste ved Mosede Fort. Som det nu på 15. år efterhånden er tradition, blev det en gudstjeneste med mange sanselige og utraditionelle indslag.

Til at sætte temaet ”Alle tiders Luther” i perspektiv blev gudstjenesten indledt med en højtidelig procession af præster og latinsk kirkesang, hvilket dog fik reformatoren Martin Luther ud af busken med forslag om i stedet at synge salmer og læse bibelen på dansk, for så kunne så alle jo ligesom være med!

Prædiken med emojies

Prædiken blev fremført af sognepræsterne Per Bæk og Gerhard Mikkelsen fra Karlslunde Strandkirke, der illustrerede Luthers reformatoriske pointer med emojies, mens sognepræsterne Charlotte Gravesen og Louise Lysholm fra Solrød Strandkirke med deres afsluttende reformations-rap rejste spørgsmålet, hvordan gudstjeneste og kirke fortsat kunne fornys.

Ind imellem var der sædvanlig mulighed for at deltage i en kirkevandring rundt til de telte, som de ti deltagende kirker havde forberedt, hvor man kunne teste sin viden om reformationen, få taget et portrætfoto som Luther og hans hustru Katharina, lave sin egen Luther-Lagkage, få eller lave en Lutherose og meget, meget mere.

En indsamling til støtte for forfulgte kristne i Mellemøsten og Egypten indbragte i alt 6.2112,50 kr

Foto og Kilde: Morten Rønne Rasmussen, Greve

Deltag i debatten
Del.