Der blev klippet og klistret på livet løs, da Nøddebo Børnehave mandag lagde vejen forbi det lokale plejecenter, Christians Have. De skulle nemlig hjælpe med at pynte plejecentrets fastelavnstønder.

Sakse, limstifte, plietter, pap og fjer. Ja, der manglede ikke noget, da Nøddebo Børnehave troppede op på Plejecenter Christians Have – klar til at hjælpe med fastelavnsoppyntningen.

For det var altså længe siden, at de ældre beboere havde klippet fastelavnspynt, og for nogle drillede de krogede fingre også for meget til, at saks og dimmedutter var sjove at mingelere rundt med.

Men heldigvis stod en håndfuld friske børn klar til at hjælpe, og de gik til opgaven med den største naturlighed og med stor fordybelse.

De ældre lod sig inspirere

Der var lidt stille på tværs af generationerne, men i takt med, at firkantet pap tog form af katte, løsnede snakken op hen over bordet. Begge veje blev der spurgt en masse til alder, men der blev også fortalt gode anekdoter, som bragte smil frem hos beboerne.

I starten kiggede de ældre mest på, men efterhånden hoppede flere med på klippevognen. Nogle nøjedes dog med at lænse sig tilbage og beundre de fine kreationer og nyde det hyggelige besøg.

Undervejs brød de små barnerøster ud i sang. “Boller op, boller ned, boller i min mave…” lød omkring bordet, og den hoppede de ældre hurtigt med på. Børnene kunne dog en lidt frækkere version end beboerne, men sjovt var det, og der blev grinet omkring bordet.

Efter en masse klipperi kom tiden, hvor tønden skulle pyntes. Her trådte nogle af dem, der ikke ville klippe, til, for de ville til gengæld gerne hjælpe børnene med at sætte pynten på tønden.

Således bidrog alle til, at tønderne nu står klar til mandag, hvor Solrøds – formegentlig – ældste kattekonger og kattedronninger skal findes.

Kilde: Solrød Kommune

 

 

Deltag i debatten
Del.