Fastelavn i sognehuset på ny måde

Fastelavnsfesten i Havdrup Sognehus søndag den 3. marts begynder kl. 10 ligesom byens anden fastelavnsfest, så man skal vælge. Konceptet er lidt anderledes i år, belært af sidste års store fremmøde.

Det betyder, at hoveddøren lukkes kl. 10, så kom i god tid.

De mindste børn, 0-4 år, og deres forældre hygger sig med sang, leg og fortælling i kælderen sammen med kirkens ene præst Inge og kirke- og kulturmedarbejder Anette. Imens holder kirkens anden præst Kristine og organist Peter mini-gudstjeneste for børn fra 5 år og opefter i sognehusets store sal.

Efter de korte gudstjenester skal vi slå katten af tønden.

De mindste fra kælderen går i store sal hvor der er dejlig varmt, og de store børn går udenfor på græsset, hvor FDF har hængt tønder op, som de har malet festligt.

Så husk at tage varmt tøj på.

Når kattekonger og – dronninger er fundet fejrer vi dagen med fastelavnsboller, kaffe, te og saftevand, før vi går hjem.

Filmaften og debat med instruktøren til ”De frelste”

Filmklubben i Havdrup Sognehus ”Filmelskernes Paradis” viser onsdag den 6. marts kl. 19 den anmelderroste dokumentarfilm ”De frelste” om dansk missionsarbejde gennem 100 år.

Filmen følger det unge, nordjyske par Niels og Margaret Brønnum, der i 1913 tog til det, der i dag er det nordlige Nigeria. Parret er de første missionærer i området, og deres mission er at ”bygge et bolværk” mod Islam.

Gennem interviews med danske missionærer og afrikanske vidner, der har oplevet indførelsen af kristendommen, får vi også et indblik i den del af missionen, der lige så meget handler om at indføre en europæisk eller nærmere nordjysk livsstil i Afrika.

Filmen fortæller med baggrund i et massivt arkivmateriale om den pris, de nye frelste må betale for den kristne livsstil. Efter filmen er der debat med instruktøren Morten Vest. Alle interesserede er velkomne. Der er gratis adgang og vin og ost i pausen. Aftenen slutter ca. kl. 22.

Mærk forår til fællessang i sognehuset

Torsdag den 7. marts er der sangaften i sognehuset på Bistrupvang 33, hvor organist Peter Plougmann sammen med sit kor Seadrops sørger for at synge foråret ind.

Som altid er publikum velkommen til at foreslå sange fra Højskolesangbogen.

Vi synger fra kl. 18-19.

Bagefter slutter vi med en sandwich og noget at drikke til, så ingen skal gå sultne hjem.

Ansvaret, hvor blev det af?

Det ligger i tiden: Ingen har længere ansvar, alle gør jo kun som de får besked på.

Politikerne har ikke ansvar for det, de beslutter.

Forskerne har ikke ansvar for det, de finder på.

Bankfolk har ikke ansvar for deres dispositioner … Alle henviser til ”eksperterne”, men hvem er de? Hvad er der sket?

Foredragsforeningen i Havdrup kirke har inviteret Klavs Birkholm til at holde foredrag tirsdag den 12. marts kl. 19.30 og give nogle bud på, hvad vi kan stille op med det ansvar.

Der er entre til foredraget.

Birkholm er journalist, mangeårig medarbejder ved DR og tidligere medlem af Etisk Råd.

I dag er han ekstern lektor i teknoantropologi og direktør i tænketanken TeknoEtik.

Kilde: Havdrup Sogn

Deltag i debatten
Del.