Sydkystens Privatskole har samlet affald i omegnen af skolen, langs veje og stier, både til og fra S-toget, omkring Aldi, oppe på kælkebakken, rundt i kvartererne og ned mod stranden.

Det skortede ikke på affald. Værst var det på P-pladsen som skolen deler med Birkebo børnehave. Flere poser fyldt med noget, der ligner byggeaffald, masser af tom mademballage, drikkekrus, flasker og meget andet. Kønt at se på er det bestemt ikke, når forældrene kommer for at aflevere børn til børnehave, skole og SFO. Desværre varer det sjældent længe efter oprydningen, før der igen bliver smidt både poser med affald og affald.

Oppe langs den ene sti fandt vi en saddelløs cykel, ude ved stranden lå en stor vasketøjskurv på et åben stykke bag en masse villaer og på bakken fandt vi en tom grøn plastikkasse til mælk.

Modsat søndagen, hvor den store landsindsamling var, hvor vinden susede om ørene, var vejret mildt og lunt og lige til at være ude. Eleverne gik op i indsamlingen med liv og sjæl, men syntes godt nok, at meget af det var rigtig klamt.

Det gjaldt især de cigaretskod, som Danmarks Naturfredningsforening har bedt alle indsamlere om at tælle.
Og ulækkert var det at fokusere på. På stien langs stationen varede det ikke længe at samle hundrede op, da de lå strøet langs stien i en lind strøm. Det gjaldt også flere af de andre gangstier i området, på græsset uden for bygninger, hvor der helt sikkert skulle være røgfrit og ved busstoppesteder og p-pladser. De lidt større klasser havde konkurrence om, hvem der kunne samle flest. Godt nok vidste vi, at der var mange, men vi blev alligevel meget overraskede, da tallet sneg sig op over 7500.

Ud over cigaretskodder indsamlede omkring 250 kg affald. I den forbindelse kan det nævnes, at vi glædeligt nok ikke fandt affald nede på stranden, hvor der står fine store affaldsspande.

Eleverne lærer fortsat om affaldshåndtering, så forhåbentlig når vi en dag til det punkt, hvor det ikke længere er nødvendigt at indsamle det årligt. Samtidig bliver de forberedt på at deltage i mere sortering og lærer om genbrug af materialerne for at modvirke fremtidig mangel på de råvarer, der bruges til fremstilling af dåser, plastik og glas.

Kilde: Sydkystens Privatskole

Deltag i debatten
Del.