Jaguar Land Rover har netop åbnet sin 1.4 mia. kroner dyre, nye fabrik i Nitra – Slovakiet. Her skal i første omgang produceres Land Rover Discovery

Sjælen er i England, men produktionen behøver ikke nødvendigvis at være det. Det er den nye Jaguar Land Rover fabrik i Slovakiet et godt eksempel på. Den nye fabrik er seneste skridt i Jaguar Land Rovers globale ekspansion, der begyndte i 2014 med et kinesisk joint venture samarbejde, og fortsatte med åbningen af en fabrik i Brasilien i 2016. De nye, globale fabrikker giver mulighed for endnu flere spændende modeller, sikrer mod valutakursudsving og støtter generelt den globale konkurrencedygtighed.

Ved åbningen af fabrikken sagde Prof. Dr Ralf Speth: “Åbningen af Jaguar Land Rovers nye verdensklasse fabrik i Slovakiet er seneste milepæl i vores globaliseringsprogram. Vores fabrik I Nitra vil styrke vores produktion og komplementere de produktioner vi allerede har i UK, Brasilien, Kina Indien og Østrig.”

Fabrikken i Slovakiet

Nitra fabrikken beskæftiger indtil nu omkring 1500 ansatte, men allerede i november vil yderligere 850 medarbejdede blive rekrutteret
Den nye 300,000m² store fabrik, der er specialiseret i at producer med aluminium, har en årlig produktionskapacitet på 150.000 biler, og den første Land Rover Discovery rullede faktisk ud af fabrikken i september.

Jaguar Land Rover i Europa

Europe har det største antal Jaguar Land Rover forhandlere. Næsten 800 forhandlere fordelt på 42 lande. Siden begyndelsen af 2018 har Jaguar Land Rover solgt mere end 94.000 biler i Europa.

● Nyt produktionsanlæg til 1,4milliarder Euro åbnet i Slovakiet
● Det seneste skridt i selskabets plan for global vækst
● Ansætter 1.500 personer i Nitra

Kilde: Jaguar Land Rover Scandinavia

Deltag i debatten
Del.