Det er det foreløbige beløb, som der med stor sandsynlighed er hvidvasket igennem Danske Bank. Sorte penge er blevet hvide.

Beløbets størrelse er ufatteligt, og sanktionsmulighederne er mangelfulde.

Det er Berlingske, som på det seneste har gjort et fantastisk stykke arbejde med at gennemgå transaktioner og andet materiale, og har åbenbaret skandalen i Danske Bank.

Finanstilsynet, Folketinget og Politiet er handlingslammet, mens Danske Bank kører strudsepolitikken med at holde mund.

Danske Bank oplyser, at de ikke kan udtale sig om sagen før til efteråret, fordi de i øjeblikket undersøger sig selv. De skal altså selv undersøge, om de har begået ulovligheder.

I denne kontekst er der katastrofalt, at alarmklokkerne ikke har smadret ørerne på bestyrelsen i Danske Bank, mens indtjeningen på de massive beløb er indkasseret uden spørgsmål eller anmærkninger.

Det er absurd, at en virksomhed kan tjene store penge på kriminelle handlinger og slippe for straf, eftersom det tilsyneladende alene er op til ejerne(aktionærerne) og kunderne at beslutte, hvad straffen skal være.

Hvis det var en privat håndværksmester som snød med skat eller brugte sort arbejdskraft, ja så falder hammeren fra SKAT og Politi, men når det er Danske Bank, en international kæmpe, med uoverskuelig økonomi, ja så sker der intet.

Lovgivningen på dette finansielle område er åbenbart utilstrækkelig og Folketinget må hurtigst muligt få lovgivningen til at stå mål med virkeligheden.

Som lægmand er det ufatteligt at betragte, at konsekvenserne af denne enorme skandale blæser i vinden.

Er der virkelig ikke en voksen til stede?

John Wennerwald – Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Deltag i debatten
Del.