Juleaftensmorgen lavede en færdselsbetjent en hastighedsmåling af en personbil, der kørte på motorvejen på Køge Bugt Motorvejen ved Solrød.

Målingen viste, at personbilen blev ført med en hastighed på 157 km/t. Føreren var en kvinde, der ikke havde medbragt sit kørekort, men som oplyste navn og personnummer til betjenten.

Betjenten noterede navnet på en 30-årig kvinde fra Sjølund, men ville gerne sikre sig, at kvindens identitet var rigtig, nu da hun ikke kunne legitimere sig.

Han tog derfor et billede af føreren, der blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Betjenten undersøgte herefter sagen nærmere. Han fandt frem til, at føreren havde oplyst falsk navn og opgivet sin søsters navn i stedet.

Føreren viste sig nu i stedet at være identisk med en 25-årig kvinde fra Ballerup, der i øvrigt også var ejeren af bilen. Hun ikke havde førerret til at køre bil, hvorimod søsteren havde et gyldigt kørekort. Betjenten fandt desuden frem til, at den 25-årige i november måned havde lavet samme nummer, hvor den 25-årige var blevet fotograferet af en automatisk trafikkontrol, da hun også her kørte for stærkt.

Den 30-årige søsters underskrift stod her på en tro og love erklæring om, at hun havde kørt bilen. Så den 25-årige også her slap for straf for at køre uden førerret.

Den 25-årige er nu blevet sigtet for at opgivet urigtige oplysninger til politiet, og derved rette falsk anklage mod sin 30-årige søster, så hun risikerede at blive straffet, for noget hun ikke havde gjort.

Politiet skal nu tage stilling til, om der skal indledes en straffesag mod den 30-årige søster i forhold til hendes rolle i sagen.

Falsk anklage er en overtrædelse af straffelovens § 164.

Kilde: Midt – og Vestsjællands Politi

Deltag i debatten

Del.