Havdrup gymnastik har i en årrække afholdt en GymCamp for foreningens børnehold, og igen i år blev traditionen holdt i hævd med en fantastisk GymCamp på Gunslevholm Idrætsefterskole.

Dette års GymCamp 2018 er netop blevet afholdt med 122 gymnaster og næsten 40 frivillige hjælpere. De første GymCamps blev kaldt for gymnastiklejre og blev afholdt i Havdrup skoles gymnastiksal med 20-30 børn og 10-15 frivillige.

Efterhånden meldte flere sig dog til og forholdene blev bedre, først i CenterSjælland ved Haslev og siden på Gunslevholm Idrætsefterskole på nord Falster, som har alt hvad hjertet kan begære for et lille spring- eller dansehjerte. Det er et kæmpe arbejde de frivillige udfører denne weekend, og inden ligger der mange timers planlægning og forberedelser for GymCamp-teamet for at GymCampen kan afvikles på bedste vis.

På GymCampen undervises der i springgymnastik, dans, selvforsvar, styrke og boksetræning, men der er også plads til masser af lege og frie moduler, hvor deltagerne kan vælge lige det de allerhelst vil prøve. Gymnastikforeningen indførte sidste år Bumper Balls som et alternativt modul med stor succes. Som et velkomment afbræk fra de vante redskaber valgte flere at tilbringe de valgfrie moduler med de oppustelige plastikbolde fremfor springgrave og trampoliner. I løbet af weekenden bliver der livestreamet fra aktiviteterne, så mor og far kan følge lidt med hjemme fra stuerne.

Noget som forældrene sætter stor pris på og som børnene synes er sjovt at være en del af. Mens der bliver danset, leget og ikke mindst sprunget i springgrav, skumgrave og på trampolinbaner, er der hektisk aktivitet i køkkenregionerne, hvor et par friske forældre styrer gryderne med hård hånd, så de sultne maver kan blive mættet imellem aktiviteterne. I løbet af de 2 dage gi’r foreningens instruktører den gas og underviser i stor stil, så alle får noget med hjem fra et ukendt område.

Det betyder ofte, at efter årets GymCamp vælger flere børn at tilmelde sig yderligere et hold i foreningen, fordi interessen er vakt på GymCampen. Den nedre aldersgrænse for at deltage er 7 år, og de mindste klarer det flot, men skulle savnet af mor og far blive for stort ved sovetid, er der masser af frivillige hænder og favne som trøster og får tankerne hen på noget andet. GymCampen kunne ikke afvikles uden et fantastisk udvalg der planlægger og forbereder hele weekenden, og de mange timers arbejde der lægges fra deres side er uvurderlige.

Og uden alle de mange frivillige instruktører og forældre som bruger deres weekend på at få GymCampen afviklet, så kunne det ikke lade sig gøre, og heldigvis bliver det værdsat af deltagerne og deres forældre. Så traditionen med en GymCamp fortsætter og udvikles med årene.

I Havdrup Gymnastik er de overbeviste om, at det er med til at gøre dem til en fantastisk forening for alle og med til at styrke sammenhold ikke mindst blandt deltagerne, men også blandt instruktører og frivillige forældre.

”Det giver et fantastisk grundlag for et stærkt foreningsliv og er uden tvivl med til at skabe pragtfulde barndomsminder for alle deltagerne” afslutter Betina Steneman, formand for Havdrup Gymnastik.

Kilde: Havdrup Gymnastik

Deltag i debatten
Del.