Skoleårets sidste uge stod i fællesskabets tegn hos 10Solrød, hvor 165 elever satte fokus på medmenneskelighed, overskud og glæde. Med et væld af kreative indsatser beviste eleverne, at næstekærlighed kommer i mange forskellige afskygninger.

Skoleåret går på hæld i 10Solrød, og det afsluttes traditionen tro med en fællesuge, der sætter næstekærligheden i centrum. For eleverne i 10.klasserne har skoleåret handlet om at se indad og reflektere over hvem de er, hvad de vil, og hvordan de kan arbejde mod deres mål og drømme i livet. I årets sidste uge vendte fokus udad, og eleverne brugte således onsdagen på at gøre gode gerninger og dele ud af omsorg og overskud uden at forvente noget til gengæld.

Som inspiration til aktionsugen havde 10Solrød inviteret sognepræst Carsten Mølgaard Hansen til at fortælle om næstekærlighed og om at sende de gode gerninger videre. Her blev elever spurgt om, hvornår de sidst havde gjort noget godt for andre og de diskuterede, hvordan små gerninger kan gøre en stor forskel for fællesskabet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagen fortsatte med gruppearbejde, hvor eleverne skulle udvikle kreative idéer til aktionsprojekter og planlægge, hvordan de kunne føre dem ud i livet dagen efter. Her fik de også til opgave at dokumentere deres aktioner på video, så de kunne præsentere projekterne for hinanden.

Onsdag formiddag gik aktionerne i gang, og stemningen var ikke til at tage fejl af. Det summede af god karma i Solrød og omegn. En gruppe elever hjalp Solrøds ældre borgere med indkøb og med at besøge rådhuset, hvor de kunne brevstemme til EP-valget. En anden gruppe tog turen ud til kalkgraven, hvor de samlede affald fra naturen. Andre grupper stod klar med kram og god stemning på gaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fælles for alle de kreative projekter var, at de efterlod dagen lidt bedre end den var før.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.