Ferie, ferie, ferieeee! Slap nu af, du har fri – her er noget, du ka’ li’!

Rigtig mange kan snart nynne med på den velkendte feriemelodi, for sommerferien har ramt Solrød. Derfor har vi lavet en liste med 10 gode idéer til, hvad du og din familie kan tage jer til i ferien her i Solrød Kommune.

1. Slap af på stranden

Med 6 km kyststrækning og udsigt til en varm og solrig sommer er en strandtur naturligvis selvskrevet til ting, man kan tage sig til i sommerferien i Solrød Kommune. Så hop i badetøjet, pak en strandtaske med solcreme, solhat og en god bog, og tag ned forbi en af vores fire badebroer.

2. Begiv dig ud på ’En voldsom omvej’

Bestig den stejle vold med hjælp fra et reb, hop fra træstub til træstub, og hold balancen i et net af nylonsnor. Mulighederne er mange og sjove, hvis hele familien begiver sig afsted mod motorvejsvolden. Her er nemlig etableret ’En voldsom omvej’, som er en række sjove og udfordrende forhindringer, hvor alle kan være med. En voldsom omvej er en god og aktiv måde at være sammen på. Læs mere her: www.solrod.dk/borger/fritid-og-kultur/idraet-og-motion

3. Sov i shelter under åben himmel

I bedste into the wild-stil kan hele familien tage en overnatning under åben himmel. I Solrød Kommune findes der nemlig to sheltere, som vil elske at have overnattende gæster. Det ene shelter ligger i Nyskoven, mens det andet shelter ligger ved Kalkgraven på den sydlige side. Kalkgravens shelter skal bookes på forhånd via Naturstyrelsens hjemmeside, mens shelteret i Nyskoven fungerer efter først til mølle-princippet. En tur i shelter er både hyggeligt og meget anderledes end hverdagen – så det er bare om at komme afsted med soveposerne.

4. Tag på opdagelser på Hedebostien

Ved Trylleskoven starter en sti, der tager dig med på en 23 km lang og naturskøn opdagelsesrejse hele vejen til Roskilde. Ruten er spækket med naturoplevelser, historiefortællinger, kulturarv og aktivitetsmuligheder – og der er rigeligt med oplevelser til flere dage! Du kan enten danne dig et overblik hjemmefra på www.hedebosti.dk, eller du kan downloade app’en ’Hedebostien’ til enten iPhone eller Android. Hedebostien giver på en uformel og aktiv måde et fantastisk indblik i lokalområdet og lokalhistorien. Skal I med?

5. Få pulsen op på motionsøerne

Selvom ferie nok mest forbindes med solbænke og fødderne oppe, så vil lægen nok mene, at det er en god idé at få rørt dig lidt i ferien alligevel. Bind løbeskoene, og læg ruten forbi en af vores motionsøer – blandt andet ved holmene og Havdrup Hallen. Så kan du spise endnu flere is med god samvittighed!

6. Tag kampen op på multibanerne

Både i Havdrup og i Solrød er der rig mulighed for at dyste i alt fra fodbold til hockey på vores multibaner. Det nyeste skud på stammen er multibanen i den nye bydel Trylleskov Stand, men også Munkekærskolen og Havdrup Skole har en multibane, man frit kan boltre sig på – når altså SFO’erne ikke bruger dem. Så tag en bold bag på cyklen, og træn, dyst, eller spil for sjovt på en af vores multibaner.

7. Sommerbogen: Læs, anmeld og vælg en populær bog

Har du et barn, der er mellem 6 og 14 år, så er Sommerbogen en alletiders ferieidé. Sommerbogen går ud på, at børnene læser tre bøger hen over sommeren, som de bagefter anmelder og afleverer på biblioteket. Når alle tre bøger er læst og anmeldt, kan børnene vælge mellem en række populære bøger. Sommerbogen er oplagt, når børnene skal have ro og fordybelse på ferien, og det passer perfekt til et afbræk i skyggen.

8. Kast dig ud i den nye svævebane

Der er fuld fart frem på den helt nye svævebane på Munkekærskolen! 40 meter lang og 6 meter høj – og så er det bare om at kaste sig ud og holde fast! Børnene er vilde med den nye svævebane – og det kan vi dælme godt forstå. Et oplagt besøg værd i ferien, der giver sus i maven og smil på læben. Det kræver dog en lille smule planlægning, da SFO’ens børn bruger svævebanen i dagtimerne. Men hvem har ikke brug for en flyvetur på en varm sommeraften?

9. Tag på udflugt i vores naturskønne områder

Gå på jagt efter fortidens fossiler i Kalkgraven, nyd det kuperede terræn i Nyskoven, eller byg huler i de dybe skove i Trylleskoven. Mulighederne er mange, for rundt om i kommunen er der masser af dejlig natur. Også de fredede områder ved Staunings Ø og Havdrup Mose er et besøg værd – særligt hvis man interesserer sig for det mangfoldige fugleliv, man finder begge steder. Så tag ud, og få jord, kalk og snavs under neglene i vores skønne natur.

10. Lad dig overraske af en bogorm 

Hvis du gerne vil læse en spændende bog, hvorfor så ikke starte spændingen endnu tidligere? På Solrød Bibliotek kan du få en overraskelsespose med god sommerlæsning, som vores skønne bibliotekarer pakker til dig. Du skal blot fortælle lidt om dine interesser og vupti – så går bogormene i gang med at sammensætte den helt rette ferielæsning til dig. Send en mail til solbib.voksen@solrod.dk, og fortæl om din alder og den type bog, du gerne vil læse, f.eks. krimi, historiske romaner eller underholdende strandlæsning. Du er også velkommen til at uddybe mere – fx med forfatter, temaer eller andet. Når posen er pakket, får du en mail, og så er det bare om at hente bøgerne inden for en uge. Rigtig god læselyst!

… Og rigtig dejlig ferie!

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.