Matas i Solrød Center har fået topkarakter og bevis fra myndighederne på, at borgerne trygt kan købe
håndkøbsmedicin i butikken. Det flotte resultat er opnået efter en kontrol af Lægemiddelstyrelsen.

Allergipiller, nikotintyggegummi og gigtpiller. Der bliver efterspurgt meget håndkøbsmedicin i Matas, der nu har fået topkarakter i håndtering af medicinen efter Lægemiddelstyrelsens kontrol af butikken.
Det viser en nyligt offentliggjort rapport fra Lægemiddelstyrelsen, der ved uanmeldt besøg har udført kontrol på i alt 868 butikker, der sælger håndkøbsmedicin til mennesker.

 Annette Gadegaard Madsen, der er butikschef i Matas i Solrød Center, glæder sig over topkarakteren:

 – Vi synes selv, vi i Matas gør os umage for at overholde alle regler, så borgerne kan være helt trygge ved at handle i butikken. Derfor er det dejligt, at vi efter Lægemiddelstyrelsens meget grundige kontrol nu har bevis på, vi har orden i vores håndtering af medicinen. Jeg er stolt af mine medarbejderes indsats, siger Annette Gadegaard Madsen.

 Bruddet på apotekernes monopol på at sælge håndkøbsmedicin har betydet, at det er muligt at købe medicin i håndkøb mange steder – blandt andet i supermarkeder, på apotekerne og i Matas. Men selvom medicinen kan købes uden recept, er der stadig en lang række lovkrav, der skal overholdes af hensyn til borgernes sikkerhed.

 Ud af de 868 kontrollerede butikker er 80 Matas forretninger, og 39 er Apoteker Håndkøbsudsalg. De resterende 749 adresser er andre butikker, der ligeledes sælger håndkøbsmedicin. Resultatet på landsplan ses her:

 81 % af 80 kontrollerede Matas butikker overholdt alle regler.
52 % af 829 kontrollerede detailhandelsbutikker (incl. Matas) overholdt alle regler.
26 % af 39 kontrollerede Apoteker Håndkøbsudsalg overholdt alle regler (på Apoteker. Håndkøbsudsalg er det en apoteksejer, der har ansvar for, at reglerne overholdes).

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.