På lørdag d. 24. januar kommer Maria Montell, en tur forbi Solrød Center og giver en lille koncert på ca. 30 min, ved Solrød børnetøj kl. 12.00

 

Mere info:

Så jordnær kan lykken være. At noget så eftertragtet som følelsen af fuldstændig glæde ofte ligger lige for fødderne af os, synger hun om i sin enkle og blide sang med titlen ‘Lykken ligger lige her’.

Nummeret er et af dem, den både sang- og livmæssigt erfarne solist Maria Montell har indspillet til sit kommen- de album. Den udkommer 3. marts 2014 og er det første fra hende siden den roste engelsksprogede udgivelse ‘Bossa For My Baby’ fra 2005. Nok så væsentligt er de nye sange af og med den 45-årige stemme med den sødmefyldte klang et udtryk for, at hun denne gang har givet sig god tid til at finde ud af, hvad hun virkelig selv har lyst til at lave.

Da hun i 1994 brød igennem med sit første soloalbum ‘Jeg er her for dig’, havde hun allerede mange års sangerfaring bag sig fra barndommen og ungdommen i Helsingørs musikmiljø samt fra en årrække som korsanger for blandt andre Dodo & The Dodo’s og Orup. To år senere fulgte hun op på debuten med albummet ‘Svært at være gudinde’, hvorfra singlen ‘Imens hun sang‘ (di da di) blev et kæmpehit først i Danmark og siden i udlandet i en engelsk version.

Sangene på det kommende soloalbum har fået lov til at modnes, indtil hun var parat til som tekstforfatter og kom- ponist at tage livtag med, hvordan det er at være voksen og tage stilling til, hvad ens højeste værdier er.

Udover musik, som Maria Montell taler smittende forelsket om, har noget af det vigtigste i de senere år for hende været de tre børn, hun har sammen med sin mand, filminstruktøren Tomas Villum Jensen. Svensk jazz, nordiske viser, brasiliansk bossanova og Motown soul er noget af det, hun har lyttet til og også som musiker ladet sig inspirere af, når hun har optrådt med blandt andre jazzpianisten Thomas Clausen. Derudover har hun altså hørt inderligt efter, hvem hun selv er og samtidig skrællet mest mulig overflødig støj fra omverden væk. Som hun siger:

‘’Med årene bliver jeg mindre bange for at stå ved, hvem jeg er og mere fokuseret på det, der er det vigtige for mig. Jeg tror, at mange kvinder på min alder kender følelsen af, at tiden pludselig synes at gå alt for hurtigt, og at man skal løbe så stærkt, at man næsten ikke når at nyde sine børn. Selv om det er lige nu, vi har dem. Jeg vil hellere have færre materielle ting og mere tid end omvendt. Det handler ‘Jeg trykker på stop’ om.

Maria Montells kommende album NU, er delvist indspillet i Stockholm og København sammen med produceren Gunnar Norden, der blandt andet stod bag Lisa Ekdahls første udgivelse “Vem vet” Gunnar og Maria har kendt hinanden i 10 år og NU blev det så til et svensk/dansk samarbejde med svenske og danske musikere.

At stikke fødderne i gummistøvler og indånde tidlige morgentimers duggede luft er i sig som at trykke på stop og vække sig selv også billedlig talt. Det er slet ikke lige så nemt gjort, som det er sagt.

fot opsæt af Jimi A. Bøgevig

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.