Den 6. maj 1829 fik en mand ved navn Cyrillus Demian patenteret et instrument under navnet Accordion, og derfor har det internationale harmonikaforbund (Confédération des accordéonistes, CIA), udråbt dagen til “World Accordion Day”.

Demian var instrumentbygger og levede i Wien fra 1772 til 1847. Hans fritunge-instrument var diatonisk, og det havde, foruden knapper til melodispil, også bas- og akkordknapper.

I 1822 havde tyskeren Buschmann udviklet et fritungeinstrument, som blev kaldt Handäoline, og det har været, og er stadig omstridt, hvem der egentlig opfandt harmonikaen. Det kan der føres lange og spændende diskussioner om. Men alle er enige om, at udviklingen af de første harmonikaer foregik i 1820érne.

Derfor Fejrer SYDKYSTENS RYNKEHOLDERE harmonikaens 185 års fødselsdag  06/05-2014 i Solrød center med 1 times underholdning på den runde scene foran SuperBest kl.16.30-17.30.

SYDKYSTENS RYNKEHOLDERE er et orkester  på 16 festlige harmonikaspillere samt en trommeslager guitarister og basguitarist. Vi startede som så mange andre på div. musikskoler og klubber rundt omkring,for senere at deltage i div. orkestre, samspilsgrupper og lign. 
Orkesteret har eksisteret siden 1999, hvor det med det samme blev oprettet som en forening i Solrød kommune.

I dag bliver der øvet på Jersie skole hver onsdag hvor alle er velkomne til at kigge forbi og lytte med hvis man er interesseret i det eller prøve at spille med. 
Der bliver spillet et meget bredt repertoire der spænder over de fleste musikgenrer, f.eks: svensk, foxtrot, beguine og swing, samt alm. orkester musik.

Orkesteret optræder en hel del i centre, på plejehjem,div havnefester, julearr. butikker , jubilæer, træf , cafeér, festpladser, ja man sætter næsten selv grænsen for orkestret er med på det hele, om det så er alle, nogle få, eller bare en enkelt person der er brug for.

Vi håber at se en masse af dem vi møder rundt omkring og kunne tænke os en ledig trommeslager der måske lagde vejen forbi og fik en snak med os.

Se mere på . www.sydkystensrynkeholdere.dk

Det kunne måske også tænkes at der sad nogle med et behov for sammenspil på harmonikaen unge som gamle , eneste krav er  nodekendskab da der spilles med flere stemmer

Vi glæder os til at se jer I Solrød center denne eftermiddag

Deltag i debatten
Del.

Skriv en kommentar