5.C. fra Munkærskolen fået lov at arrangere aktiviteterne I Solrød Center. Det blev til event’en Børnenes Solrød. Glæd dig til dans, trampoliner, rulleskøjteløb, chili-& grøntsagskonkurrence – og andre ting, som børnene har fundet på.
I Solrød Center er der en lang tradition for at lave aktiviteter for børn. For at udvikle traditionen har centeret i år indgået et samarbejde med 5.C. fra Munkekærskolen, som har brugt deres dansktimer i de sidste par måneder på at udtænkte idéer til event’en Børnenes Solrød. Idéerne har været mange, men det vigtigste har været, at der var tale om aktiviteter, som børnene selv havde lyst til at deltage i. Eleverne har fået fri fra skole i de tre dage, hvor aktiviteterne foregår.
”Det har været en både lærerig og sjov proces at arbejde sammen med eleverne. Jeg glæder mig især til at se deres Ninja-event blive til virkelighed”, udtaler Centerkonsulent Margrethe Christensen.
Dagene er bygget op omkring forskellige emner. Om torsdagen er Love2Dance blevet inviteret til at optræde. Og hvis du elsker at spille brætspil, kan du se om du kan slå en 5. klasser! Det udløser en slikpose, hvis du vinder.
Fredag kan du prøve kræfter som Ninja. Der bliver stillet et telt op, som indeholder en 6 meter lang bane fyldt med snore og tilhørende klokker. Det gælder om at gennemfører banen hurtigst og uden at røre snorene. Den, som gennemfører banen hurtigst, vinder 1 kg slik.
Er du god til at stå på rulleskøjter? Så er fredag dagen, hvor du kan afprøve dit talent og din hurtighed i Det store Rulleskøjte kapløb ved springvandet. Løbet skydes i gang kl. 16.30. Kom i god tid, så du er klar til start.
Lørdag er den helt store aktivitetsdag, hvor du blandt andet kan prøve at springe i en PowerJumber. Solrøds eget gymnastikhold Soljump optræder kl. 11. ved Rund Scene. Tom og Jerry kigger forbi, og der er både chilispisnings og Gæt-alle-grøntsager-rigtigt-konkurrencer, hvor der er gavekort til Solrød Center på spil.
5.C. største udfordring i planlægningen af de 3 dage har været budgettet. Eleverne har været meget overrasket over, hvad køb af aktiviteter koster. Derfor blev opgaven i høj grad også at udvikle en event, der både hang sammen økonomisk, men også var sjov.
Undervejs i planlægningsprocessen har eleverne haft besøg af personerne bag annoncerne i Solrød Center. Under det besøg blev annoncen og plakaten til Børnenes Solrød lavet. Børnene syntes det var sjovt at vælge billeder til annoncen.  Det var dog ikke lige nemt at blive enig om, hvilke billeder der skulle bruges. Derfor blev billederne valgt ud fra afstemninger blandt eleverne.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.