Godt 60 videbegærlige og motiverede elever fra grundskolens 6. og 7. klasse modtog 23. januar deres diplom som bevis for at have gennemført talentprogrammet Yngre Talenter. Det er Akademiet for Talentfulde Øst, der med støtte fra Industriens Fond har udbudt programmet, der løber over 1 ½ år. Det første hold startede i 2018.

Overvældende interesse for talentprogrammet

De Yngre Talenter har undervejs i talentprogrammet arbejdet med en bred vifte af samfundsaktuelle emner, herunder klima, flygtninge, internationalt samarbejde gennem organisationer som EU og FN. Derudover har de lært om medier, magt, tillid og sammenhængskraften i samfundet og kroppens kredsløb samt matematikkens rolle i udviklingen af store og afgørende opfindelser.

Sekretariatschef Ellen Smidt-Nielsen på Akademiet for Talentfulde Unge Øst, glæder sig over den overvældende interesse for det nye talentprogram, og at så mange Yngre Talenter på 6. og 7. klassetrin har gennemført talentprogrammet:

– Det er vigtigt, at vi også sørger for også at have fokus på og udvikle talenterne og de fagligt dygtige elever i de yngre klasser i folkeskolen. Det gavner eleverne selv – og i sidste ende gavner det os alle sammen, når banebrydende opfindelser hjælper klimaet, behandler livstruende sygdomme eller starter nye virksomheder eller arbejdspladser. Derfor er det vigtigt, at vi tidligt sikrer rammer og miljøer for kommende højt kvalificerede medarbejdere og de skarpe hjerner, som udgør en meget vigtig ressource i vores samfund, siger sekretariatschef Ellen Smidt-Nielsen på Akademiet for Talentfulde Øst.

Læs mere om talentprogrammet Yngre Talenter.

Der er nu ca. 200 Yngre Talenter. I alt deltager ca. 2.100 elever på Akademiet for Talentfulde Unge Østs talentprogrammer.

Sekretariatschef Ellen Smidt-Nielsen på Akademiet for Talentfulde Unge Øst bød velkommen til de forventningsfulde unge talenter og deres forældre, der var mødt op til diplomoverrækkelsen på Nørre Gymnasium.

Rektor på Nørre Gymnasium, Jens Boe Nielsen, takkede folkeskolen for at have indstillet eleverne til talentprogrammet Yngre Talenter. I sin tale til diplomoverrækkelsen opfordrede han de unge diplommodtagere til at bruge deres talenter: ”Brug jeres talent og blive dygtige. Uanset hvad jeres talent er”, sagde han.

De to ATUere Silas og Christine fortalte de Yngre Talenter om deres oplevelses og store faglige og sociale udbytte af at have deltaget i talentprogrammet Akademiet for Talentfulde Unge for gymnasieelever.

Yngre Talenter fra følgende skoler deltager og modtager et diplom for at gennemføre talentprogrammet:

Baltorpskolen
Damagerskolen
Havdrup Skole
Hellerup skole
Humlebæk Lilleskole
Kildegård Privatskole
Kirkebjerg Skole
Krogårdsskolen
Køgebugt Privatskole
Køge Realskole
Munkekærskolen
Måløvhøj Skole
Rungsted Private Skole
Skovlunde Skole Nord
Skovlunde Skole Syd
Skovlundeskole Syd
Skovvejens Skole

Kort om Akademiet for Talentfulde Unge Øst

Akademiet for Talentfulde Unge blev etableret i 2007 af Nørre Gymnasium og er i dag landsdækkende med de 3 organisationer: ATU Øst, Syd og Midt. ATU samarbejder med den overvejende del af gymnasier og universiteter i Danmark, en lang række grundskoler samt erhvervsskoler. Hertil kommer en række af landets førende eksperter og opinionsledere fra universiteter, virksomheder og organisationer. Læs mere på www.talentfuldeunge.dk

Akademiet for Talentfulde Unge Øst tilbyder diplomprogrammer til særligt dygtige, motiverede og talentfulde unge i grundskoler og på ungdomsuddannelser. Talentprogrammerne består af faglige oplæg, workshops og projektarbejde i samfundsvidenskabelige, naturvidenskabelige og humanistiske fag samt innovation og entreprenørskab, samtidig med at vi sætter fokus på personlig udvikling. Vi arbejder med vedholdenhed, samarbejde og refleksion. Derudover får eleverne en række studieværktøjer, som de kan tage med sig videre i uddannelsessystemet.

Akademiet for Talentfulde Unge er nationalt talentcenter i ECHA, European Council for High Ability. ECHA er et europæisk netværk, der har som målsætning at sætte en stærkere agenda for talentudvikling i international regi. Læs mere på www.echa.info

Kilde: Caroline Broge

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.