”Verdens bedste uge” sagde en af pigerne fra 8. kl. på Kirstinedalskolen efter en uge fyldt med oplevelser i de lokale virksomheder og fremlæggelse for forældrene. Ungdommens Uddannelsesvejledning – UUV Køge Bugt – satte sammen med klasselærerne på hele 8. årgang fokus på erhvervslivet, og de uddannelser der efterspørges der.

Eleverne havde først arbejdet med at finde deres interesseområder og var på den baggrund delt i grupper, som selv kontaktede udvalgte virksomheder, der på forhånd havde lovet at være med i projektet. Et besøg blev aftalt, spørgsmål forberedt, og så af sted!

De lokale virksomheder åbnede sig
Virksomhederne hilste eleverne velkommen. De unge sugede ny viden til sig, bl.a. fandt de ud af, at Herfølge Kleinsmedie både er en kreativ og meget spændende arbejdsplads. På Citoxlab, et biologisk laboratorium i Ejby, var det selvfølgelig vigtigt at forsøgsdyrene har det godt, men det overraskede, hvor mange uddannelser, som fx dyrepasser, dyrlæge, smed, elektriker, it-folk, veterinærsygeplejerske, der havde arbejde der. Tømrerfirmaet Niels Wium var så åbne over for at uddanne unge i et væld af spændende arbejdsopgaver, at Kasper fra 8.klasse nu seriøst overvejer en fremtid inde for bygge og anlæg.

Fordommene forduftede
Generelt forsvandt mange fordomme om, hvordan der ser ud i en virksomhed, at arbejdet er ensformigt, at man ikke kan uddanne sig videre, og at man skal være af et bestemt køn for at søge ind på uddannelsen. Det skyldes måske også Emilie Rath, der ”skød” ugen i gang med at fortælle, hvordan det er at uddanne sig til Formel 1 mekaniker. Det flyttede mange grænser hos de unge. ”Hun er så sej”, syntes mange at eleverne.

Alle elever blev modtaget positivt på virksomhederne, og det er af stor betydning for unge og deres uddannelsesvalg, at vores lokale virksomheder stiller op til den slags arrangementer. Både UUV og Kirstinedalskolen takker for den store velvilje og det engagement virksomhederne lagde for dagen.

Også fra skolens side var der stort engagement, og en virkelig god forældreopbakning til den store fremlæggelse, hvor eleverne præsenterede hvad de havde fået ud af den koncentrerede uge.

Også lidt uden for bygrænsen
Ugen sluttede af med et besøg på Uni Brew i Faxe. Endnu engang blev eleverne præsenteret for et hav af muligheder inden for erhvervsuddannelser. Man kan godt starte som truckfører og ende som brygmester, eller have været bager eller smed i 20 år for så nu at være Production Manager. Det gjorde indtryk at se så stor en virksomhed i arbejde.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.