Tog 17 Cambridge eksaminer på Solrød Gymnasium

Solrød Gymnasium tog lige før 2. lockdown afsked med en ung ambitiøs italiener med svensk baggrund og finsk mellemnavn, der trods corona havde taget rejsen til den sjællandske sydkyst måneden før.

Lyder det mærkværdigt?

Nu, hvor nærmest ingen rejser: Ja.
I forhold til italienerens årsag til at være her? Nej.
18-årige Mathilda Maija Lundquist havde nemlig fundet Solrød Gymnasium som certificeret Cambridge Associate School. Her kunne hun som privat kandidat tage internationalt anerkendte eksaminer på A-niveau og hermed afslutte den internationale IB-highschool-uddannelse, som med verdens lockdowns blev afbrudt i foråret 2020.

-Det var naturligvis dejligt at kunne hjælpe videre, da en ung pige blev fanget i et system og ikke kunne færdiggøre sin eksamen, fortæller uddannelsesleder og Cambridge-ansvarlige Allan Solhøj Simonsen fra Solrød Gymnasium. – Cambridge er meget fleksibel, fordi man kan aflægge eksamen med og uden undervisning. Mathilda havde ganske vist ikke kontakt til vores elever, der jo var på skolen i efteråret, men vi stillede gerne de studiemæssige muligheder til rådighed på baggrund af vores gode samarbejde med Cambridge University. Det er netop derfor, at vi allerede havde åbnet op for ”Private Candidates”, så de har endnu en vej at gå for at kunne opfylde deres drømme om en bestemt fremtid.

Uddannelsesleder og Cambridge-ansvarlige Allan Solhøj Simonsen havde overblikket over Mathildas eksamensplan og sikrede, at det foregik efter Cambridgeuniversitetets strenge regler.

Mathildas drøm

Og Mathilda er ikke uambitiøs. På ca. 1 måned tog hun som selvstuderende Cambridge-kursist 17 eksaminer, hvormed kun 2-3 måneders IB-International School går tabt, hendes ungdomsuddannelse kan afsluttes, og hun kan forfølge sin drøm. Hun vil ansøge om optagelse på jurastudiet i England eller Australien, lande, der begge besidder nogle af verdens 10 mest velrenommerede jurauniversiteter.

En indre fighter med et stille ydre

Mathilda Maija Lundquist gjorde ikke meget væsen af sig, mens hun var på Solrød Gymnasium. Faktisk kunne man sige, at hun virkede lidt sky, helt klædt i sort og med stor generthed over at skulle fotograferes. Masken, som også efteråret krævede, så hun som et plus. For udover at beskytte hendes omverden, så gav den hende, som hun selv sagde, mulighed for at være lidt for sig selv i det offentlige rum. Hun smiler lidt fandenivoldsk, mens hun uddybede: – Jeg kan gabe uden at holde mig for munden, gå og synge lidt med på musikken i mine øretelefoner. Og så kan jeg bande lavmælt af folk, der irriterer mig, uden at de ser det.
Som barn og ung boede Mathilda forskellige steder i både Italien, Schweitz og Danmark. Hun taler ikke svensk, trods sin mors nationalitet, men flydende italiensk, fransk og engelsk. En del tysk. Og så er hun ved at lære at tale russisk – Men det er bare for sjov, fortalte hun under sit ophold i Danmark.
Lige før 2. lockdown boede hun for første gang i sit liv på egen hånd i et land som selvstuderende på Solrød Gymnasium. – Jeg har virkelig været imponeret over Danmark, mens jeg har genbesøgt landet, fortalte hun. – En ting er, at alt bare kører her på Solrød Gymnasium. Jeg er simpelthen blevet taget så godt imod, alle Cambridge sindsygt strenge eksamensregler er blevet overholdt med mig som påkrævet observatør. For eksempel har jeg skulle kigge på, hver gang en af mine eksamensopgaver fra Cambridge er blevet åbnet før en af de 17 skriftlige eksaminer på 1,5-2 time. Sådan vil Cambridge have det, og det respekterer Solrød Gymnasium uden tøven. Det er ret tydeligt, at skolen har samarbejdet med Cambridge længe, også fordi gymnasiet hvert år har kurser og eksaminer for de af deres egne elever, der ønsker at få en globalt anerkendt eksamination.

Cambridgeeksaminerne er for alle, der vil

Om Cambridgeordningen på Solrød Gymnasium fortæller Allan Solhøj Simonsen: – Ideen om Cambridgekurserne udsprang fra to ildsjæle blandt lærerne. Hele konceptet passer ind i vores målsætning om også at kunne tilbyde udfordrende aktiviteter til elever, der gerne vil prøve kræfter med andre måder at tænke fag på. Elever, som samtidig ikke har noget imod eller decideret trives med, at det foregår på engelsk. Eleverne på Solrød Gymnasium, der tager Cambridgekurser, vælger det som en personlig udfordring, siger han og fortsætter: -De får et eksamensbevis med sig, som de kan bruge som supplement til deres danske uddannelsesbevis. De møder opgavetyper, der kræver, at de har indarbejdet fagterminologi på engelsk, personlig sikkerhed, overblik og evne til at tænke hurtigt og til tider ud-af-boksen. Det hjælper dem i deres fremtidige studieliv, uanset hvilken retning de måtte vælge at gå i.

Mathilda følger drømmen

Det føles som 100 år siden, at Solrød Gymnasium tog afsked med Mathilda. På grund af efterårets åbne butikker, cafeer, sportscentre og uddannelsessteder, led den unge kvinde langt fra af hjemve før sin hjemrejse.
– Derhjemme bor vi i en lille lejlighed, hvor jeg deler værelse med min lillesøster. I en region, der ind til nu har været lukket ned, og vi må kun gå ud med helt nødvendige ærinder. I Danmark har jeg prøvet at have mit helt eget hjem, mens jeg tog cambridgeeksaminer på Solrød Gymnasium. Og med mig i min store kuffert bringer jeg i ikke kun mine bøger, noter og bærbare. Jeg bærer også troen på at jeg efter corona-pandemien kan komme videre i min vej mod drømmen om jurastudiet.

Faktaboks 1:

I 2017 blev Solrød Gymnasium Cambridge-skole, hvilket betyder, at gymnasiet blev godkendt til at udbyde internationale kurser. Kurserne afsluttes med de internationalt anerkendte Cambridge-eksaminer, og de er målrettet unge, som ønsker en international dimension til deres ungdomsuddannelse. Selvom Cambridge er kendt for sin høje læringskvalitet, så behøver man ifølge uddannelsesleder og Cambridge-ansvarlige Allan Solhøj Simonsen ikke at være et geni for at tage kurserne. Man bliver hjulpet igennem af den grundige undervisning, og udover det sociale og faglige samvær får kursisten uden tvivl styrket sine engelskkundskaber i en akademisk retning. Al samtale og undervisning foregår nemlig på engelsk.

Faktaboks 2:

Solrød Gymnasium fortæller om muligheden for at tage Cambridgekurser i matematik og kemi den 20.1. 2021 ved Virtuelt Åbent Hus. Læs mere på www.solgym.dk

Kilde: Solrød Gymnasium

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.