Forskønnelse af fællesarealer, skovrejsning og legepladser – der mangler ikke projekter til Solrød Kommunes forskønnelsespulje, som mange ansøgere i år gerne vil anvende til at fremme naturen og biodiversiteten i kommunen.

Skøn, skønnere, skønnest – Økonomi-, teknik- og miljøudvalget har på februar måneds udvalgsmøde fordelt ca. 400.000 kr. fra Solrød Kommunes forskønnelsespulje, og der har været rift om pengene, som i alt er gået til otte forskellige projekter fordelt ud over kommunen.

Det er særligt projekter med fokus på biodiversitet og naturen, som i år har borgernes interesse. I Kr. Skensved vil landsbylauget således omdanne et kommunalt græsareal ved siden af gadekæret til en eng fyldt med vilde planter til glæde for biodiversiteten, og også Grundejerforeningen Klosterparken vil højne biodiversiteten på grundejerforeningens fællesarealer ved at plante nye buske og stauder og lægge løg i græsset.

Samtidig fortsætter Havdrup Menighedsråd det store projekt om et rekreativt område med masser af plads til biodiversitet ved Havdrup Kirke, som menighedsrådet også fik støtte til i 2020, og i år vil menighedsrådet bl.a. anlægge en græssti og en barjordstribe.

Hos AB Strandgården II er der også fokus på naturen, og boligforeningen har fået tilskud til at etablere en fælles terrasse i tilknytning til foreningens legeplads, hvor foreningen vil plante sommerfuglebuske og lave insekthoteller, og mellem Åmarken 4 og 6 får en borger tilskud til at rejse 1,8 ha skov.

I Gl. Havdrup vil landsbylauget bruge puljemidlerne til at højne værdien af landsbyens fællesareal ved mindestenen ved at lave et overdækket samlingssted i tilknytning til petanquebanen og legepladsen, imens DOK Administration får hjælp til at fjerne et gammelt legetårn og etablere et nyt, multifunktionelt legetårn.

Sidst, men ikke mindst, får Grundejerforeningen Trylleskov Ø tilskud til at opføre en lille legeplads med rutchebane med faldunderlag, trampolin og små buske og træer.

Det tydeligt for mig, at byrådet tog en rigtig god beslutning, da vi tilbage i 2018 oprettede forskønnelsespuljen. Det er en fornøjelse at læse de mange gode projekter, som engagerede borgere og foreninger melder ind med, samt ikke mindst at opleve implementeringen af de mange forskellige projekter rundt omkring i kommunen. Formålet med forskønnelsespuljen er netop at skabe forskønnelse af grønne områder og gøre Solrød Kommune smukkere til glæde og gavn for borgerne. Forskønnelsespuljen er et af de mange konkrete tiltag, hvor vi arbejder for at realisere byrådets vision om, at Solrød Kommune skal være det bedste sted at leve og bo,” siger formand for Økonomi-, teknik- og miljøudvalget og borgmester Niels Hörup.

Midlerne i forskønnelsespuljen stammer fra salget af HMN Naturgas, som byrådet i 2018 besluttede skal indgå i en pulje til forskønnelse af Solrød Kommunes grønne områder, legepladser og fællesarealer. Puljen, der løber i 10 år, er på lidt over 400.000 kr. årligt, og der blev første gang delt penge ud fra puljen i 2019.  Puljen finansierer maksimalt 80 procent af et ansøgt projekt – de resterende udgifter kan være finansieret af ansøger eller af frivillig arbejdskraft.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.