Træningsterapeut Leon Mackvel, som fylder 80 år lørdag den 4. januar 2020, har viet sit liv til syge mennesker.

I 1971 var Leon med ved grundlæggelsen af Øfeldt Centrene, som har behandlet mere end 10.000 lægehenviste patienter. Med 40.000 årlige behandlingstimer og 30 behandlere er Centrene i Karlslunde og Rødovre i dag en vigtig del af det danske sundhedsvæsen for patienter med svære handicaps og smerter i muskler og led, der er opgivet i det konventionelle system.

I starten behandlede Leon patienterne gratis, sammen med Centrenes stifter – nu afdøde Teddy Øfeldt, for at vise sundhedsmyndighederne, at behandlingsmetoden virkede. Resultaterne overbeviste Sundhedsstyrelsen, og på Sundhedsstyrelsens anbefaling besluttede myndighederne i 1976 at yde offentligt tilskud til behandlingen.

Leon er bosiddende i Solrød Strand og arbejder på Øfeldt Centrenes Karlslunde-afdeling i Greve Kommune. Foto: HPK Fotograf

Leon har igennem årene bidraget til at udvikle Øfeldt Centrenes særlige behandling for patienter med handicaps. Sideløbende har Leon bidraget med at behandle bl.a. patienter med dårlig ryg med aktiv træning. En behandling der i begyndelsen brød med den gængse opfattelse – at smertende muskler skulle skånes – men som nu er fuldt accepteret.

I 2019 modtog Leon ”Teddy Øfeldt-prisen” på baggrund af Leons store bidrag til at videreføre Teddy Øfeldts visioner og ånd i behandlingen af patienter med bevægeapparatsygdomme.

Igennem alle årene har Leon, på beundringsværdig vis, trænet og vedligeholdt sin krop med stor disciplin. Leon er dermed i sig selv et strålende eksempel på, hvad man kan opnå med intensiv muskeltræning.

Ud over patienterne er gamle vinylplader og lange køreture på USA’s highways Leons store interesse.

Kilde: Dorthe Øfeldt

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.