Vildt senior DM for Solrød Strand Badmintonklub: Der findes gode weekender og der findes knap så gode weekender, dem kender vi alle. Og så er der dem, der er så fantastiske, at de for altid vil være printet ind i ens hukommelse. Og denne weekend er for mig en af de sidste. Ved senior DM i Grindsted var SSB nemlig repræsenteret i 10 kvartfinaler, 8 semifinaler og 3 finaler, hvilket i sig selv er en enestående historisk bedrift. Men for at gøre historien endnu bedre fik SSB nemlig sin første senior Danmarksmester ved kun 16-årige Mia Blichfeldt. Faktisk blev Mia den yngste DM-vinder i damesingle nogensinde 3 måneder yngre end legendariske Camilla Martin.

På forhånd var damesingle-rækken åben, hvor der var 5-6 oplagte kandidater til den samlede sejr, heriblandt Solrøds Mia Blichfeldt og Sandra Maria Jensen. Begge Solrød-piger spillede sig frem til lørdagens semifinaler. Sandra Maria indledte med en lang tæt kamp mod Anna Thea Madsen Værløse, der desværre resulterede med nederlag på 21-18 i afgørende sæt. På banen ved siden af spillede Mia mod forhåndsfavoritten Line Kjærsfeldt. Også denne kamp var meget tæt, men Mia var skarpest på de afgørende bolde og kunne med en sejr i tre sæt sikre sig adgang til søndagens finale mod føromtalte Anna Thea. Opgøret skulle blive en tæt og til tider meget nervebetonet affære, hvor Mia efter godt en times spil kunne strække armene i vejret og kalde sig dansk seniormester i damesingle 2014. Mange gange tillykke til Mia. Vildt!!!

Men successen slutter bestemt ikke her. Udover Mia havde Lena Grebak spillet sig frem til finalen i både mixdouble sammen med Anders Skaarup Rasmussen, TSS og i damedouble med klubkammeraten Maria Helsbøl. Lena og Maria havde relativt sikkert spillet sig frem til søndagens finale, blandt andet med sejr over SSB’s Amanda Madsen og makker Isabella Nielsen, Greve i semifinalen. I finalen måtte Lena og Maria sande at der endnu er et stykke op til deres evige rivaler Line Kruse og Marie Røpke, Gentofte, der sejrede sikkert i to sæt.

I mixdoublen havde Lena og Anders elimineret flere Solrød par under vejs, hvor især semifinalen mod Joan Christiansen og Mads Pedersen udviklede sig til en sand gyser, hvor forhåndsfavoritterne vandt 25-23 i afgørende sæt efter Mads og Joan havde misbrugt to matchbolde. Super flot kamp af Mads og Joan. Finalen var mod Julie Houmann og Mads Conrad, Skovshoved. Momentvis spillede Lena og Anders godt, men Skovshoved-parret var generelt mere stabile set over hele kampen og vandt derfor med 21-16 og 21-17.

Men medaljehøsten sluttede ikke der. I herresingle spillede Rasmus Fladberg sig flot i semifinalen efter gode sejre over Peter Mikkelsen, Frederikshavn og Mikkel Mikkelsen, Værløse. Her pressede Rasmus supertalentet Viktor Axelsen ud i 3 sæt, som Viktor desværre trak sig sejrrigt ud af med 21-16 i afgørende sæt. I øvrigt blev Viktor senere dansk mester efter sejr over den tidligere Solrød-spiller Hans Christian Vittinghus.

Solrød var ikke bare repræsenteret i 8 semifinaler, SSB havde også deltagere med i samtlige kategorier. I Herredouble skulle Niclas Nøhr og makker Nikolaj Overgaard i semifinalen op mod storfavoritterne Mads Pieler Kolding og Mads Conrad fra Skovshoved. Det lykkedes aldrig for alvor Nøhr/Overgaard at presse deres modstandere og tabte klart i to sæt. Kolding/Conrad blev da også sikkert danske mestre søndag. Dermed var ringen afsluttet og SSB blev den klart mest vindende klub ved DM.

Når det er sagt blev DM endnu engang skæmmet af mange afbud fra landets største stjerner. Personlig synes jeg det er en meget uheldig udvikling for badmintonsporten og med Solrød som flagskib vil jeg aktivt kæmpe for at denne udvikling vendes. Ingen tvivl om at weekendens bedrifter i hvert fald indikerer at SSB er garant for en sund elitekultur og det skal vi også være i fremtiden.

Endnu engang tillykke med de flotte resultater og ikke mindst til Mia med DM-guldet.

En stor tak skal lyde til alle de, der i det daglige bidrager til klubbens succes.

En uforglemmelig weekend er slut.

Deltag i debatten
Del.

Skriv en kommentar