Om halvanden uge spiller U11-pigerne fra Solrød FC deres første kamp i DBU Sjællands 8-mandsturnering, som fortsætter frem til sommerferien. Og pigerne fik en fremragende opladning til forårets udfordringer, da de i weekenden deltog ved den traditionsrige pigeturnering Tjej Cup i Karlshamn i Sverige.

Her spillede U11-pigerne seks kampe og lagde ud med at vinde deres indledende gruppe, hvor modstanden ellers var særdeles hård.

Stor sejr i kvartfinalen Efter en sikker 4-0-sejr i kvartfinalen kom holdet med i finalerunden og sikrede sig dermed medaljer. Slutfacit blev en flot fjerdeplads efter at have krydset klinger med to stærke svenske hold i finalerunden.

Kampene ved Tjej Cup bød på alt lige fra succesfulde hjørnesparkskombinationer og syngende tacklinger til gode returløb, smukke frispilninger og kølige afslutninger. Og frem for alt masser af kampgejst og godt humør.

– Det var en imponerende indsats af pigerne, så det ser godt forud for forårets mange kampe, siger Marco de los Reyes, der sammen med Claes Meldal udgør holdets trænerteam.

– Det var første gang, at pigerne deltog i en turnering i udlandet, men det er bestemt ikke sidste gang. Det var en rigtig god tur, som har modnet pigerne både på og uden for banen, fortæller Marco de los Reyes

Stærke sponsorer i ryggen Turen var heldigvis ikke så dyr for pigerne. For i løbet af vinteren har holdet har fået to stærke sponsorer, som har været med til at betale for rejse og deltagelse ved Tjej Cup samt pigernes nye Solrød FC-tøj.

De to sponsorer er CEC Group, der lokalt er kendt for at opføre 32 rækkehuse i Trylleby i Solrød og 60 lejligheder i Havblik på Køge Kyst, samt Kinetico Water Systems, der er verdens førende producent af vandfiltreringsløsninger.

– Det er meget glædeligt, at der er nogle, som kan se en værdi i vores piger. Med den udvikling, de har gennemgået i det seneste års tid, skal de nok få masser af opmærksomhed i de kommende år. Så jeg håber også, at vi kan tiltrække flere sponsorer, siger Marco de los Reyes.

Rykket en række op U11-pigerne fra Solrød FC fik i efteråret en tredjeplads i DBU Sjællands tredjebedste række og er nu rykket op i række 2, som er det næsthøjeste niveau.

– Vi ser meget frem til forårets kampe, og kampene ved Tjej Cup viste, at pigerne ikke bør få problemer med at begå sig i række 2, vurderer Marco de los Reyes, som fortæller, at der fortsat er plads til nye piger på holdet, som træner mandag og onsdag fra 17.00 til 18.30.

Er der piger – født i 2005 – som er interesseret i at komme til prøvetræning, kan Marco de los Reyes fanges på 28-54 49 03.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.