AC Horsens’ Peter Therkildsen finder inspiration i Iniesta og Messi. 

  • Fulde navn: Peter Nysted Therkildsen
  • Født: 13. juni 1998
  • Fødeby: Solrød Strand
  • Klub: AC Horsens
  • Primær position: Midtbanespiller
  • Højde: 190 cm
  • Kontraktlængde: 30. juni 2023
  • Superliga-kampe: 16
  • Instagram: peterther

Vi stillet 10 spørgsmål til AC Horsens’ 21-årige midtbanespiller, Peter Therkildsen, der i sommeren 2019 tog turen fra Næstved i NordicBet Ligaen til “Den Gule Fare” i landets bedste række.

Vi indleder denne artikel med at høre om det, der sker på banen.

Hvad vil du beskrive som dine største kvaliteter på en fodboldbane?

“Det er altid svært selv at sige, hvad man er bedst til, men jeg vil nok mene, at det er min teknik, mit overblik for spillet og så min arbejdsmoral. Jeg har en stor motor og giver altid 100% for at hjælpe holdet, så meget jeg kan.”

På hvilke områder vil du gerne forbedre dig?

“Det nemme svar er på alle områder. Jeg føler stadig, at jeg kan forbedre mig på alle parametre og arbejder også hver dag på at blive en bedre fodboldspiller. Det gælder selvfølgelig i alle aspekter af spillet. Hvis jeg skal vælge enkelte ud, vil det nok være mit luftspil, da jeg har højden til at kunne blive mere farlig på hovedet. Det andet vil nok være at blive mere afgørende i form af assists og mål, selvom jeg har fået scoret et par stykker i Pokalen og Superligaen i efteråret.”

Hvad er den største omvæltning ved skridtet fra ungdoms- til professionel fodboldspiller?

“For mig var det, for det første, den fysiske del af spillet. Man skal være meget mere kontant i duellerne, og hvis du tøver et enkelt sekund, så taber du bolden. Den anden del var nok kynismen. Når man spiller på dette niveau, så bliver små fejl straffet i meget højere grad. Holdene er meget skarpere til at straffe de personlige fejl, der engang i mellem kommer.”

Hvad er din drømmeklub?

“Drømmeklubben er helt klart FC Barcelona. Det var Barcelona-trøjen jeg trak i, hver gang jeg skulle ud og spille, da jeg var lille.”

Hvor ser du dig selv om 5 år?

“Det ekstremt svært at besvare som fodboldspiller. Der kan ske så mange uforudsigelige ting, men jeg håber på, at jeg om fem år har taget skridtet videre til udlandet et sted. Det kan måske være steder som Holland eller Belgien. Men som sagt, så er det svært at sige, og jeg tager det egentlig bare, som det kommer. På nuværende tidspunkt koncentrerer jeg mig om at udvikle mig og bygge på hele tiden, og så må jeg se, hvor jeg er om fem år.”

Hvem er den bedste spiller, du har spillet sammen med og imod?

“Jeg ved ikke, hvem der er den bedste, jeg har spillet med. Men én af dem jeg har nydt at spille med, og som imponerede mig, var Tobias Christensen fra da jeg var i Næstved. Han er ekstremt dygtig på bolden og jeg kunne virkelig godt lide at spille med ham både til træning og til kamp, fordi man altid kunne spille ham lige meget hvor presset han var,” fortæller han og fortsætter:

“Den bedste jeg har spillet mod, må nok være Zeca fra FCK. Han er virkelig svær at sætte én mod én, og så er han dygtig til at læse spillet og modstanderen, så han vinder mange bolde. Så er han selvfølgelig virkelig god på bolden.”

Hvem er dit største forbillede i fodboldverdenen?

“Mit største forbillede er Messi. For mig er han bare et skridt over alle andre. Han er desværre ikke så positionsrelevant for mig, så én af dem, jeg kigger meget efter er Iniesta. Han spillede fodbold på smukkeste vis i Barcelona, og tager stort set altid den rigtige beslutning, når han er på bolden.”

Hvis du ikke var blevet professionel fodboldspiller, hvad kunne du så forestille dig at lave?

“Jeg har altid elsket at stå på ski. Så det kunne godt være jeg var blevet skibums, hvis ikke det var gået med bolden.”

Hvis du styrer musikken i omklædningsrummet, hvilken type musik sætter du på?

“Jeg har en meget bred musiksmag, så det kan være alt muligt forskelligt. Men det er stensikkert, at der kommer noget Eminem i blandt eller noget 90’er hiphop med Dr. Dre og Snoop Dogg.”

Hvordan forholder du dig til, hvad fans og presse skriver om dig? Følger du med i den slags?

“Jeg tager det meget stille og roligt. Jeg følger ikke vildt meget med i den slags, men man kan selvfølgelig ikke undgå det hele. Det er da rart og det varmer, når der bliver sagt eller skrevet positivt om en, og det tager jeg altid med mig. På samme måde er det aldrig rart at læse noget negativt, men det hører med til det, og det aldrig noget der påvirker mig, når jeg læser det. Alle har en mening og sådan er det. Jeg koncentrerer mig bare om mig selv og mit fodboldspil.”

Therkildsen har i denne sæson været mere eller mindre fast mand i AC Horsens, hvor han som nævnt tidligere også er kommet på måltavlen i en Superliga-kamp mod Silkeborg IF. Fremtiden ser aldeles lys ud for den unge midtbanespiller!

Kilde: Ronaldo.com

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.