Kvindeholdet i Solrød FC har de senere år haft stor succes, og her i efteråret er de for første gang med i Kvindeserie Øst, landets tredje bedste række.

Men klubben ønsker også at have et højt niveau i de yngre årgange. Ikke mindst fordi Solrød FC gerne selv vil producere spillere til deres succesfulde seniorhold.

Det arbejde skal Dennis Bauer stå for. Han er netop tiltrådt som sportschef for hele pige- og kvindeafdelingen i Solrød FC, som aktuelt tæller omkring 100 spillere.

– Men vi skal være mange flere. Vi har ikke sat os et bestemt mål, men vi vil da gerne være 250, siger han med et stort smil.

– Vi skal have lavet et elite-set up, og så skal vi have tilført en elitetankegang både blandt trænere og spillere med lysten til mere, fortæller Dennis Bauer, som gerne vil undgå, at de bedste spillere allerede i en tidlig alder smutter til større klubber, som tilfældet hidtil har været. Men som han understreger:

– Der skal selvfølgelig fortsat være plads til de piger, der blot gerne vil hygge sig med at spille fodbold.

Kendt navn

I Solrød FC er den 38-årige Dennis Bauer kendt af mange i forvejen, idet han tidligere har været træner for klubbens årgang 2006-piger. Og i halvandet år var han desuden sportschef i pigeafdelingen.

Men nu er han altså sportschef for alle årgange, hvilket giver ham og klubben langt bedre mulighed for at skabe en rød tråd ned igennem alle hold.

En af klubbens aktuelle udfordringer er især, at klubben ikke har noget U18-hold, hvilket i høj grad skyldes, at flere piger fra den årgang har valgt at tage på efterskole. Derfor skal Dennis Bauer på jagt efter U18-spillere:

– Det kan blandt andet være spillere, der tidligere har spillet i klubben.

Det bliver også den nye sportschefs job at få fat i dygtige trænere, som kan være med til at løfte det generelle niveau i klubben, som allerede er i gang med nye tiltag på den front.

– Vi begynder at tilbyde teknisk træning om fredagen, og vi vil gerne kunne tilbyde morgentræning til pigerne, fortæller Dennis Bauer, som har mange idéer – også udover det rent sportslige. Eksempelvis skal klubben have gang i et godt samarbejde med kommunens skoler og institutioner.

– Og så skal vi have skabt mere synlighed om pigefodbold i Solrød FC på de sociale medier, konstaterer han.

Prøvetræning

Dennis Bauer har selv spillet fodbold i flere klubber og har gode relationer til mange i fodboldens verden, hvilket kommer ham meget til gode som sportschef.

Til dagligt er han forretningsudvikler hos Købstædernes Forsikring, og han flyttede med familien til Solrød i 2015. Inden da boede de i Vanløse.

I mandags overværede Dennis Bauer i rollen som sportschef så den første træning efter sommerferien for U14- og U16-holdet, som begge spiller i Række 1 i den nye sæson.

– Men på sigt skal de to hold op og spille i Øst-rækkerne, fastslår Dennis Bauer, der kommer til at bruge en del timer på alle hold i pige- og kvindeafdelingen.

I øjeblikket og nogle uger frem er der prøvetræning på samtlige hold, og Dennis Bauer håber, at mange vil tage imod det tilbud.

Er man interesseret i høre mere om det, kan han kontaktes på 21891379.

Kilde: Marco De Los Reyes

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.