Træning skal være sjovt – især hvis man har lidt svært ved at komme i gang eller ikke rigtigt kan finde det rigtige hold. Jump4fun er for børn, der vejer lidt for meget og sårbare børn, og i Solrød Kommune har Jump4fun været et tilbud siden 2015 for børn og unge mellem 6-16 år.

Fysisk aktivitet og bevægelse skal være en sund og sjov del af hverdagen, og derfor lægger vi mere vægt på sjov træning, mens konkurrenceelementet i de fleste aktiviteter nedtones. At vinde eller være bedst, ikke er det vigtigste ved Jump4fun, men at gøre sit bedste er vigtigt. ”I Jump4fun vælger vi bevægelse og hinanden til. Derfor er sammenhold og opbakning vigtige kodeord, når træningen forberedes og afvikles. Det styrker også børnenes sociale kompetencer”, siger Jump4fun foreningsguide og instruktør Marianne Høyer. ”Børnene er glade for Jump4fun – og vi har så mange gode succeshistorier – vi oplever ex., at børn bliver moppet i skolen, oplever at Jump4fun fungerer som et frirum”.

Drenge og Piger dyrker motion i Jup4Fun programet Ellinge Skole i Lellinge.

I Solrød kan man gå til Jump4fun i Havdrup Gymnastik, i Solrød Gymnastikforening og i Solrød Svømmeklub. Ud over træning er der også madskoler og camps som ekstra tilbud, og vores foreningsguide, Marianne, står altid klar til at tage imod nye børn, som kunne tænke sig at prøve Jump4fun. Hun er også altid klar til at svare på spørgsmål om Jump4fun.

Motivation og selvværd hos børnene – og glæde hos forældrene

Lige før sommerferien blev over 50 Jump4fun børn i Ishøj, Solrød, Sorø, Brøndby og Køge interviewet, og læser man disse interviews, er man heller ikke i tvivl om, at Jump4fun er med til at skubbe børnene i en positiv retning. Flere børn oplever øget selvværd, større styrke, bedre kondition og mere lyst til at bevæge sig: ”Jeg er blevet meget gladere for mig selv. På en skala fra 1-10 vil jeg sige 100”, fortæller en pige på 9 år fra Jump4fun.

Også forældrene kan mærke en forskel på deres børn. Flere forældre oplever, at børnene er blevet mere motiveret for bevægelse, spiser sundere og får mere selvtillid. Forældrene sætter stor pris på, at der er plads til forskelligheder, til leg og til at være nybegynder. Forældrene er også glade for camps og madskoler, hvor de får nye ideer til sundere mad i hverdagen.

Jump4fun er et partnerskab mellem DGI og Julemærkefonden og i Solrød understøttes Jump4fun af Solrød Kommune og et meget tæt samarbejde med sundhedsplejen i kommunen.

Yderligere oplysninger:

www.dgi.dk/jump4fun
• Jump4fun: Foreningsguide Marianne Høyer, tlf. 2280 6778
• Solrød Kommune: Ledende sundhedspleje Marthine Dühring Muldberg, tlf. 2879 3013
• Solrød Gymnastikforening: www.solrodgf.dk
• Havdrup Gymnastik: www.havdrupgymnastik.dk
• Solrød Svømmeklub: http://www.solklub.klub-modul.dk

Kilde: Marianne Høyer

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.