Rigtigt mange drenge stopper til gymnastik i 12-års alderen. Det forsøger Havdrup Gymnastikforening at lave om på med et tiltag kun for drenge sammen med DGI, FaceOff og PE Redskaber. For drengene skal prøve alt det, som gymnastikken tilbyder.

Der er et eller andet, der ikke rigtigt rimer på drenge og gymnastik. I hvert fald forsvinder drengene i stort tal fra gymnastikken, når de står på tærsklen til teenageårene.

“Det kræver noget nyt, for drengene kommer ikke af sig selv. Det skal noget til, hvis de skal bevare gejsten og lysten til gymnastikken”, siger Camilla Madsen Ysnæs, der er idrætskonsulent hos DGI Midt- og Vestsjælland.
Derfor har foreningen inviteret 131 drenge fra Havdrup Skole til nogle sjove og inspirerende timer i gymnastiksalen, hvor drengene får bevæget og eksperimenteret med kroppen på nye måder.

Rum til at være dreng

For hvis drengene skal have øjnene op for, at gymnastikken også er en mulighed i fritiden, så skal der fokuseres på de ting, der tiltaler netop drengene:
“Der skal være et rum til, at drengene kan være drenge. Derfor bliver det med fuld fart på og med mere fokus på spring end på serier. På at udforske, hvad kroppen kan frem for, hvad der er rigtigt og forkert,” siger Helle Holm, projektleder i DGI Gymnastik.

10.000 drenge på 10 dage

Tiltaget er en del af DGI’s drengesatsning 10.000 på 10, hvor 30 instruktører vil udfordre 10.000 drenge til at bruge deres krop på nye måder over 10 dage i uge 34 og 35.
Projektet er et samarbejde mellem DGI, FaceOff og PE Redskaber og vil vise, at gymnastikken har en masse at byde på. Også for drenge.

“Gymnastikken dækker over så mange facetter. Det er opvisninger, serier og spring. Det er for babyer, unge og gamle. Og det er bestemt også for drenge, der snart bliver teenagere. Derfor er jeg glad for, at drengene nu får mulighed for en mere løs tilgang, hvor det er oplevelsen og bevægelsen, der er i centrum,” siger Helle Holm.

Fakta:

Som en del af DGI’s indsats for at få flere drenge til at holde fast i gymnastikken rejser nogle af landets bedste gymnastikinstruktører rundt og besøger en lang række skoler i ugerne 34 og 35 2019.
I løbet af de to uger afholdes i alt 400 workshops, hvor i omegnen af 100 gymnastikforeninger og det samme antal skoler er involveret.

Formålet er, at 10.000 drenge i løbet af 10 dage skal prøve, hvad gymnastik også kan være og blive inspireret til mere.

Projektet er et samarbejde mellem DGI, FaceOff og PE Redskaber.

Dato og sted:

22. august 2019 kl.9.00 til 14.20 i Havdrup Idrætscenter, Skolevej 62, 4622 Havdrup
Kontakt: Camilla Ysnæs Madsen, DGI, tlf. 79 40 46 79

Kilde: DGI

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.