Pigerne fra Havdrup Fodbolds årgang 2007-2008 tjente 10.360 kr. på salg af skrabelodder til Diabetesforeningens Forårslotteri. Pengene går til holdets årlige oplevelsesferie i Lalandia.

For Havdrups fodboldglade piger fra årgang 2007-2008 er det ikke kun resultaterne, der tæller. Sammenholdet med veninderne og deres fælles oplevelser er nemlig drivkraften for spilleglæden.

Oplevelserne har de i flere år tjent penge til ved at sælge skrabelodder til Diabetesforeningens halvårlige lotterier. I foråret sparkede de derfor atter gang i gadesalget for at samle ind til Lalandia-ferie i oktober.

Pigerne glæder sig til seks dage, hvor de skal bade, bowle, skøjte og spise sammen. Det er supervigtigt med adspredelse og hygge for holdet. Det er ikke sikkert, at alle ville have råd, men det fik de nu, fordi de har solgt skrabelodder. På den måde fik vi udvisket uligheden, fortæller Mary Sarpetti, holdets træner og mor til en af pigerne.

Hun står for at koordinere deres skrabelodssalg og fortæller, at når pigerne skal sælge lodder, deler de sig først op i mindre grupper og vælger, hvor mange lodder de vil sælge inden en bestemt dato. Hun bestiller som regel 100 ekstra, for pigerne er hurtige til at få dem solgt og beder ofte om flere. I foråret foregik det ved dørsalg og foran den lokale Super Brugsen, efter pigerne havde spurgt butikschefen om lov til at stå der.

Folk er meget positive og tager godt imod pigerne, når de spørger, om de vil hjælpe dem med at støtte børn med diabetes. Der er folk, der har købt 10 lodder på en gang. Og så har salget udviklet pigernes selvtillid. Genertheden er lagt væk, fordi de har vænnet sig til at kontakte folk, de aldrig har mødt før, og bede om hjælp. Den udvikling tager de med sig i skolen, siger Mary Sarpetti.

Som altid kom pigerne i mål med salget af de bestilte lodder. I alt 740 solgte lodder betød en samlet støtte på 11.840 kr. til diabetessagen. Et godt formål af personlig betydning for pigerne. For de har selv valgt, at de vil støtte Diabetesforeningens arbejde, når de skal tjene penge:

De kan se sig selv i det og kender alle sammen en med diabetes. Flere af dem har en mormor eller morfar, som ikke har passet sin diabetes ordentligt og derfor fået nedsat syn eller amputeret tæer. Det har gjort stort indtryk på pigerne. Derfor er det vigtigt for os, at vi støtter diabetessagen, samtidig med at vi tjener penge til vores formål. Og pigerne har godt af at lære, at de skal yde for at nyde, fortæller Mary Sarpetti.

Nyhed: Tjen penge på skrabelodssalg – mens du støtter børn med diabetes

Skoleklasser, sportsklubber og foreninger kan nu tjene penge til fælleskassen ved at sælge skrabelodder til Diabetesforeningens Efterårslotteri, samtidig med at de støtter diabetessagen.

Nu er Diabetesforeningens Efterårslotteri i fuld gang. Skrabelodssalget er en nem måde at tjene penge til egne formål, samtidig med at du støtter en god sag – og salgsperioden løber helt frem til den 17. december 2021.

Sælgerne tjener 14 kr. pr. solgt lod, salget foregår fx via MobilePay, og der er altid gratis returret på usolgte lodder.

Kom nemt og hurtigt i gang: Tilmeldingen er åben på www.diabetes.dk/lotteri og tlf. 63 12 90 17.

Skrabelodssalg med dobbelt støtte

I 2020 tjente børn og unge fra landets sportsklubber, skoleklasser og foreninger mere end 2,9 mio. kr. til egne formål ved at sælge Diabetesforeningens skrabelodder, samtidig med at de havde det sjovt sammen og støttede diabetessagen. Med fast, stor fortjeneste og fuld returret på usolgte lodder er skrabelodssalget en nem måde at tjene penge til gode formål.

I Diabetesforeningen er vi stolte af skrabelotteriets favorable sælgervilkår og dobbelte støtte til diabetessagen og lokalsamfundet, der bidrager til især børn og unges sundhed og trivsel. Med gadesalget får vores sælgere gode oplevelser og dyrket sammenholdet, der styrkes yderligere gennem de aktiviteter og formål, som lejrskole, stævne og nyt udstyr, deres indtjening går til, siger Sebastian Erbo Hoffmann, Diabetesforeningens marketingchef.

Det glæder ham derfor at præsentere Efterårslotteriet med mange gevinster på spil og niårige Anton på lodderne:

Anton fik type 1-diabetes 17 måneder gammel. Det er børn som ham, man hjælper ved at sælge og købe vores skrabelodder. Overskuddet fra lotteriet er med til at støtte familier, som har et barn med diabetes, med rådgivning, netværk og kurser, ligesom vi også støtter forskning, oplysning og forebyggelse af diabetes, siger Sebastian Erbo Hoffmann.

Vind en bil eller en drømmerejse

I Efterårslotteriet er der mere end 7.500 gevinster på højkant til en samlet værdi af mere end 1 million kr. Heriblandt en Toyota Yaris T3 1.0 inkl. levering til en værdi af 168.990 kr. samt et rejsegavekort fra Apollo til en værdi af 50.000 kr.

Tilmeld dig på www.diabetes.dk/lotteri eller ved at kontakte Diabetesforeningen på tlf. 63 12 90 17 eller e-mail: skrabelotteri@diabetes.dk

Salgsperioden er startet og løber frem til den 17. december 2021.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.