I efterårsferien var Solrød Karate Klubs bedste kæmpere udtaget til forbundet United World Karates første verdensmesterskab som foregik i Slovenien.

For lidt over fire år siden forlod Solrød Karate Klub det danske forbund, Dansk Karate Forbund, der hører under Dansk Idræts Forbund, da klubbens aktiviteter ikke var forenelig med forbundets regler om kun at deltage i stævner der var godkendt af forbundet. I det mellemliggende tidsrum har klubbens stævneaktivitet, med stor succes, primært foregået i udlandet igennem verdensforbundet WUKF.

I sommeren 2014 havde 7 af de største karateforbund i verden et møde, hvor de blev enige om at samle hele karateverdenen under forbundet United World Karate. I Danmark har vi også fået stiftet et forbund, United Karate of Denmark. Solrød Karate Klub har været med til at stifte forbundet og er også repræsenteret i bestyrelsen ved Søren Helsted og Claes Christensen. Det nye danske forbund, som er en paraplyforbund for Traditionel karate, Generel karate og Kontakt karate, har allerede fra start et medlemstal på over 3000 medlemmer, og vi forventer at forbundet over de næste år vil samle det meste af den danske karateverden indenfor de 3 afdelinger.

Ved det første verdensmesterskab i Slovenien deltog Danmark med 10 deltagere og vandt 5 medaljer. Den helt store vinder blev Laura Helsted som vandt guld i Kata Kadet (u/18 år) Shotokan, og vandt bronze i Kata Kadet Open. Ydermere var hun en del af holdet, der vandt guld i Holdkata Kadet sammen med Stine Skov og Emilie Bøge. Stine Skov vandt også sølv i Kata Kadet Shotokan, hvor hun kun blev slået ganske knebent af sin holdkammerat. Den sidste medalje som Danmark tog med hjem var en sølvmedalje til Malene Kirkeby i Kata Master alle stilarter. Selv om Malene er hjemmevant på medaljeskamlen var det en meget flot præstation, da niveauet i master var meget højt. De øvrige deltagere fra Danmark leverede alle en flot præstation, men niveauet i et verdensmesterskab er meget højt og det er kun dem der absolut rammer dagen, der kommer på skamlen. De øvrige deltagere der repræsenterede det danske flag var: Kenny Rasmussen, Emil Landmose, Søren Helsted, Philip Nielsen, Oliver Nielsen og Matthias Bøge.

Da stævnet var det første åbne stævne for alle stilarter og dækkede både traditionel, kontakt og generel karate, var det utroligt inspirerende at se forskellighederne og styrkerne indenfor de enkelte grene. Der blev vist karate fra øverste hylde og det var en kæmpe øjenåbner, hvor bredt denne nye verdensorganisation favner.

Stævnet havde deltagelse fra 43 lande med 1358 registrerede kæmpere, og forventningen til næste stævne er, at dette tal fordobles.

Under stævnet var der også den første officielle kongres, hvor de enkelte lande blev optaget i UWK, og her kunne man enten blive anerkendt, associeret eller optaget som fuldgyldigt medlem, afhængig af kvaliteten og omfanget af den nationale struktur. Her blev vi fra Danmark godkendt som fuldgyldigt medlem allerede fra starten, og vi fik stor ros for vores organisationsstruktur og vedtægtsgrundlag, der var helt på linje med de globale rammer og værdier for organisationen.

 

Solrød Karate Klubs formand Morten Johansen udtaler, at han er meget stolt over de flotte resultater fra de unge piger, som overgik deres europamesterskab i 2014, hvor de også tog titlen som ”Årets idrætspræstation” i Solrød.

Efter et veloverstået VM og verdenskongres kan vi fra Solrød Karate Klub kun glæde os over,
at vi valgte den åbne vej gennem de frie verdensforbund, og nu United World Karate og den danske organisation UKDK. Vi er nu United as One.

Holdkata for guld

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.