Grove beskyldninger i Lokalavisen Solrød mod en ansat i Solrød Kommune har fået kommunen til at klage til Pressenævnet.

Lokalavisen Solrød er i avisens leder kommet med så grove beskyldninger mod kommunens tekniske chef, at Solrød Kommune har valgt at klage over avisen til Pressenævnet.

I Lokalvisen Solrøds leder den 5. november 2019 beskylder avisen kommunens tekniske chef for i forbindelse med et borgermøde om Solrød Erhvervskile bevidst at lyve over for borgerne for at manipulere med dem. I samme leder kalder avisen den tekniske chef for en løgnagtig embedsmand.

“Jeg er ikke bekendt med, at vi nogensinde før har klaget til Pressenævnet, men disse beskyldninger er så grove, at vi ikke kan sidde dem overhørige. Nu får vi en uvildig afgørelse af sagen, men uanset hvad Pressenævnet beslutter, så mener vi ikke, at det er i orden at omtale vores ansatte på den krænkende og injurierende måde,” siger Henrik Winther Nielsen, adm. direktør i Solrød Kommune og fortsætter:

“Jeg er naturligvis ærgerlig over Lokalavisen Solrøds ordvalg, og jeg undrer mig over, at avisen bringer så grove beskyldninger uden at kontakte kommunen for en kommentar. Det er helt almindelig praksis og en del af de vejledende regler for god presseskik, at man som medie kontakter modparten, hvis der bliver rejst en kritik. Det skal også ses i lyset af, at man som medie har et særligt ansvar for et viderebringe korrekte oplysninger til sine læsere.”

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.