Danmarks tidligere og nuværende udsendte blev søndag den 5. september 2021 æret, da Den Nationale Flagdag for 10. år i træk blev markeret ved Solrød Rådhus.

Søndag den 5. september 2021 blev danske veteraner og udsendte landet over æret og hædret for deres indsats i verdens brændpunkter ved Den Nationale Flagdag. Det er 13. gang, at Den Nationale Flagdag markeres i Danmark, og 10. gang, at Solrød Kommune også markerer dagen som et vigtig udtryk for anerkendelse af de udsendtes indsats, ofre og tab i forbindelse med deres tjeneste i Danmarks navn.

Foto: Solrød Kommune

I Solrød Kommune deltog 33 veteraner og pårørende i fejringen af Den Nationale Flagdag, som startede med, at Dannebrog blev hejst til vejrs, hvorefter borgmester Niels Hörup talte til de fremmødte.

I år oplever vi Flagdagen i et anderledes lys end de forgående 10 år, fordi den står i skæret fra begivenhederne i Afghanistan. Det er voldsomme begivenheder, der kaster lange skygger over vores forståelse af demokrati, frihed og ligestilling. Og det er begivenheder, der kan få os til at tvivle. Jeg kan godt forstå, hvis der er udsendte, som har været på slagmarken – måske med fysiske eller psykiske mén til følge – eller pårørende, som har oplevet det helvede, det er at mistet deres kære, som tænker: Var det det værd? Har Danmarks indsats nyttet noget i Afghanistan? Det tror jeg på, at den har. Men jeg kan godt forstå tvivlen og ikke mindst fortvivlelsen, ” sagde Niels Hörup og slog samtidig fast, at Den Nationale Flagdag absolut har sin berettigelse.

Foto: Solrød Kommune

At ære, anerkende, respektere og takke udsendte, veteraner, pårørende og dem, der på tragisk vis har mistet deres liv i Danmarks tjeneste, er af aller største vigtighed. Jeres indsats går ikke ubemærket hen, og I vil ikke blive glemt,” lød det fra borgmesteren.

Efter talen blev alle fremmødte inviteret indenfor på rådhuset til kaffe og morgenmad.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.