Mandag aften var der møde i Solrød Kommunes familie- og uddannelsesudvalg. På dagsordenen var et fælles forslag fra Radikale, Liberal Alliance og Konservative om at holde et møde med Solrød Lærerforening for at høre nærmere om deres oplevelser med den nye folkeskolereform. Lærerne har selv sendt et åbent brev direkte til byrådet, hvor de pointerer nogle problemer med de lange skoledage, og det ville vi selvfølgelig gerne have drøftet med dem på et møde med udvalget.

Desværre valgte Venstre (sammen med Socialdemokraterne) at afvise forslaget om et dialogmøde med lærerne. De stemte direkte imod, og det skuffer os selvfølgelig meget. Vi finder det ellers helt naturligt, at politikere også løbende tager snakke med de ’almindelige’ mennesker, der sidder med udfordringerne til dagligt. Politik udtænkes ikke i en byrådssal, og derfor er input udefra nødvendig for alles skyld.

Nu må vi i stedet tage initiativ til at holde et møde med Solrød Lærerforening uden om byrådet, men vi synes da, at det er ærgerligt, at det ikke kan foregå i regi af byrådsarbejdet, så alle de politiske partier får den samme information – for vi skulle jo gerne kunne træffe de vigtige beslutninger i fællesskab på fælles grundlag.

Det er også utroligt ærgerligt, at der skal gå valgkamp og politisk splid i en sag, der burde være ligetil: Lærerne oplever problemer, de advarer byrådet, og derfor bør byrådet selvfølgelig tage det seriøst som et samlet udvalg.

Vi er kede af, at Venstre er blevet så store i Solrød Byråd, at de stemmer alle gode forslag ned, når de ikke kommer fra dem selv. Vi tre er ’nye’ medlemmer af byrådet og sidder i vores første periode, og vi havde nok håbet på, at der ville være en større vilje til samarbejde og fælles løsninger på tværs af partiskel.

Henrik Boye (Liberal Alliance)

Bo Nygaard Larsen (Det Radikale Venstre)

Morten Scheelsbeck (Det Konservative Folkeparti)

 

Læs Venstre`s svar her

Læs Socialdemokraterne`svar her

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.