Mød de to franske vinmagere Anne-Sophie Dubois fra Fleurie i Beaujolais
og Elisabeth Saladin fra Ardeche i Syd-Rhône i midten af marts 2015.
Det er Helge M.L. Sidor fra Compagniet, den lokale vinmand i Solrød,
der har inviteret dem og han arrangerer, sammen med Tina &
Palle Møller på Vallø Slotskro, Winemakers Dinner
lørdag den 14. marts kl. 18.00.

Anne-Sophie Dubois har 8 ha. vinmarker beliggende på de stejle skråninger ved Fleurie, en af de 10 kommuner, der har Cru-status i Beaujolais. På dette fantastiske sted laver Anne-Sophie tre rødvine alle på Gamay-druen. Anne-Sophie dyrker sine druer helt naturligt uden brug af kunstgødning, sprøjte- midler og kun med ’hømopatisk’ brug af sulfitter ved flaskningen af vinene. Anne-Sophies vin er dejlig frugtrige, elegante og feminine i deres udtryk.

 

Elisabeth Saladin, driver sammen med sin søster, Marie-Laurence, som 21. generation Domaine Saladin, der laver både hvidvin, rosévin og fem rødvine. Druerne man benytter sig af er alle certificeret økologisk dyrkede Grenache Noir, Syrah, Carignan, Mouvedre osv. Altså de klassiske druesorter fra Rhônedalen. Helt speciel er den Syrah baserede topvin, Chaveyron ”1422”, hvis navn stammer fra det stednavn, som druerne dyrkes på. 1422 er simpelthen det årstal, hvor familien Saladin købte denne parcel, som den første vinmark i Domainets historie. Der produceres stadig vin på parcellen, dog skal det nævnes, at vinstokkene er blevet udskiftet en del gange siden 1422. Elisbeth er således 21. generation på Domainet.

 

Der er endnu pladser til arrangementet hos Tina og Palle Møller på Vallø Slotskro syd for Køge lørdag den 14. marts, hvor der serveres en 6-retters menu med 10 vine til. Kuvertprisen er kr. 995,00.

 

Tilmeldingen foregår direkte til Vallø Slotskro på tlf. 56 266 266.

 

Se eventuelt den detaljerede menu, samt hvilke vine der serveres til maden på Compagniets hjemmeside www.compagniet.dk

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.