Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/viborher.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/viborher.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/viborher.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Solrød Landsby vil forandring! - VIBORHER - Solrød

Der blæser nye vinde gennem den gamle landsby i Solrød. En projektgruppe under Solrød Landsbylaug har taget initiativ til at sætte forskønnelse, samvær og nye trafikløsninger på dagsordenen.

Vision om en bedre landsby
I Solrød Landsby har man en vision om, at landsbyens mange gamle og smukke huse og gårde skal danne rammen om et godt og sikkert sted at bo og færdes. Der lægges i visionen vægt på at genskabe og bevare resterne af tidligere tiders »landsby-identitet«, såsom sammenhold og nærvær. Man har endvidere en vision om at omdanne landsbyens gennemgående veje – ikke mindst Solrød Byvej – til stille og rolige gader, der giver plads til såvel cyklende skolebørn som nødvendig lokal trafik. Man ønsker en forskønnelse af det samlede bybillede, så landsbyen kommer til at fremstå pæn og hyggelig.

Idé-teltet under egetræerne
Med projektgruppens initiativer tages der nu helt konkrete skridt til at føre visionerne ud i livet. I den foregående weekend blev der opsat et ”Ide -telt” ved Solrød Landsbykirke. Teltet skal i den kommende tid danne rammen om idéudvikling og inddragelse af landsbyens beboere. I teltet er der adgang til at beskrive og tegne ideer og hænge dem op til andres inspiration og kommentarer.

Fysiske markeringer
Desuden lægges der op til, at man fysisk markerer, hvor der ønskes ændringer og hvordan. Det kunne eksempelvis være en idé til, hvor der blev opstillet bænke, eller hvor det kunne være fint med en cykelsti eller gangsti. Projektgruppen foreslår, at man tegner med kridt på gader og fortove for at synliggøre idéerne, og dernæst lægger ideerne som digitalbilleder, evt. med nærmere beskrivelse, på Facebook gruppen »Solrød Landsby«.

Workshop den 26. juni for hele byen
Ideerne i teltet og markeringerne rundt i landsbyen lægger op til en hyggedag i landsbyen den 26. juni. Klokken 10.00 starter løjerne, som inddrager både børn og voksne. Børnefamilierne får deres helt egen oplevelse på grønningen bag annekskirkegården, og Jens Strunge fra Lokalhistorisk Forening står for en byvandring, som sætter fokus på landsbyens voldsomme forandring gennem tiden. I den efterfølgende workshop i Solrød Forsamlingshus vil landsbyens beboere få lejlighed til at udveksle idéer til en bedre landsby med fokus på en tilfredsstillende trafikal løsning, nye samlingssteder for landsbyens beboere og forskønnelse af bybilledet.

Til at bistå i den proces har landsbylanget indgået aftale med Jens Bang Liebst og Lucia Napuri fra »Denkbar Arkitektur«, som efterfølgende vil bistå med at få alle de mange gode idéer og tanker nedfældet og gjort tilgængelige for omverdenen.

Et visuelt forandrings-katalog
Efter sommeren opsamles forslag og ideer i et katalog, som landsbylauget og projektgruppen glæder sig til at præsentere for alle interessenter i og omkring landsbyen – ikke mindst for medlemmerne af det kommunale byråd.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.