Rundt omkring i landet, kan man møde Natteravnene i deres gule tøj. Natteravnene er med til at skabe tryghed i det danske natteliv. Natteravnene patruljerer på frivilligt basis.

Der har fornyeligt været afholdt et møde i lokalforeningen, hvor mødets formål var at skaffe flere frivillige til Solrød.

Jens Storm Hansen der er Natteravn i Solrød udtaler “Vi mangler mellem 15 og 20 stykker. Der sker en afmatning, når folks børn bliver ældre, og så falder mange fra, så nu mangler vi nogle nye generationer”.

Opfordring til borgerne i Solrød lyder “Meld jer gerne – den gule jakke venter” Natteravnene i Solrød

Jens Storm Hansen udtaler yderligere “Det er for at give børnene tryghed, når de går ud i nattelivet, og forklarer, at flere natteravne også vil give øget tryghed til de voksne, der frivilligt går rundt i gaderne”.

Efter en årelang indsats mener Natteravnen, at initiativet har vist sin gyldighed. Det er vigtigt at få skabt ro og tryghed i bybilledet. Folk har igennem årene fundet ud af, at Natteravnene er loyale og neutrale kontaktpersoner.

NATTERAVNENES FEM GYLDNE REGLER

1. Natteravnene er synlige og observerer, de blander sig aldrig fysisk i uroligheder o. lign. – men tilkalder professionel hjælp om fornødent.

2. Natteravnene går altid i hold på tre i den karakteristiske gule beklædning. Helst med deltagelse af begge køn og forskellig baggrund, også etnisk.

3. Natteravnene færdes altid i det offentlige rum (på gaden, i bus eller tog)- aldrig inde, hvor de unge morer sig, i ungdomsklubber, værtshuse, diskoteker.

4. Natteravnene giver sig tid til at lytte og tale med børn og unge (på de unges initiativ), men uden at yde egentlig rådgivning. Det overlades efter situationen til professionelle i det lokale netværk eller de unges forældre, familie og bekendte.

5. Natteravnene hjælper “forulykkede” børn og unge – helst gennem deres venner og familie. Holdet følger ikke nogen hjem alene og låner aldrig penge ud.

Kilde: Natteravnene.dk

Vil du melde dig til det frivillige initiativ, kan du kontakte Natteravnenes Sekretariat ved at klikke her.
Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.