Sidste frist for skatterabat

 

Snart løber timeglasset ud for at få en skattemæssig gevinst på pensionsområdet. Danske Bank i Solrød melder om sidste frist den 30. september. I øjeblikket er det muligt at få en skatterabat på 2,7 procent, hvis du ændrer din eksisterende kapitalpension til en ny såkaldt aldersopsparing. ”Normalt betaler du en afgift til SKAT på 40 procent, når du får udbetalt din kapitalpension på pensionstidspunktet. I øjeblikket skal du kun betale en afgift på 37,3 procent, hvis du ændrer din kapitalpension”, siger Erik Vejlebo, filialdirektør i Danske Bank i Solrød. Han nævner, at langt størstedelen af bankens kunder allerede har hentet gevinsten ved at skifte kapitalpensionen ud.
”Fristen for at spare de 2,7 procent i afgift nærmer sig. Så har du endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske med din kapitalpension, er det en god ide at gøre det så hurtigt som muligt. Som tommelfingerregel kan det betale sig at lægge om, hvis du har en kapitalpension over 10.000 kr. Vores frist er den 30. september”, siger Erik Vejlebo og opfordrer til, at man tager fat i sin rådgiver, hvis man gerne vil omlægge sin kapitalpension.
Ændrer du for eksempel en kapitalpension på en halv mio. kroner til en aldersopsparing, sparer du altså 13.500 kroner i afgift. Værdien af opsparingen stiger fra 300.000 kroner til 313.500 kroner, hvilket svarer til en gevinst på 4,5 procent efter skat.

 

 

En god ide for de fleste Aldersopsparingen så dagens lys, da regeringens skattereform trådte i kraft i januar 2013. Og ifølge filialdirektøren i Danske Bank er den nye pensionsform en rigtig god ide for de fleste.
”I modsætning til kapitalpensionen får du ikke fradrag, når du betaler ind på en aldersopsparing, men til gengæld er udbetalingen skattefri. Og så bliver opsparingen ikke modregnet i din folkepension”, siger Erik Vejlebo.

Samtidig betaler du kun 15,3 procent i skat af afkastet på aldersopsparingen, hvor der også gælder de samme placeringsregler som for kapitalpensionen. Du kan først få aldersopsparingen udbetalt, når du går på pension. Og til den tid kan du enten vælge at hæve opsparingen på en gang eller i bidder. Det er også muligt fortsat at sætte penge ind på aldersopsparingen, selvom du er startet med at bruge af den.

”Den nye aldersopsparing er fordelagtig, uanset hvornår du starter med at spare op – og du kan indbetale op til 28.100 om året”, slutter Erik Vejlebo.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.