Lørdag løb arrangementet Fritid i Solrød af stablen i Solrød Center. Kommunens mange frivillige foreninger havde telte og boder, og de lokale konservative var på gaden med en kampagne for afskaffelse af boligskatterne.

Tryghed for boligejerne

”Vi arbejder for lavere boligskatter både her i Solrød og på landsplan, fordi det vil skabe tryghed om økonomien og dermed flere muligheder for de danske familier. Det er simpelthen forældet og uretfærdigt at beskatte danskerne løbende for at blot at leve i deres eget hjem. Det er endnu et klassisk eksempel på, at det offentlige ikke kan lade borgerne være i fred men tager penge direkte op af deres lommer,” udtaler Hans Odder, der sidder i byrådet for Det Konservative Folkeparti i Solrød, og fortsætter:

”Helt ærligt: Er det fair, at en ældre pensionist, som har bidraget med sin del til samfundet, skal bekymre sig om at have råd til at bo i det hus, som vedkommende har levet sit liv i, bare fordi skatterne stiger år efter år? Det synes vi ikke!”

Boligskatterne fordoblet

Boligskatterne er steget fra i alt at koste danskerne 24 milliarder i 2001 til at koste 43 milliarder i dag. Hvis der ikke gøres noget, vil regningen stige til i alt 51 milliarder i 2020. Derfor står boligskatterne til at blive et emne i efterårets store forhandlinger på Christiansborg, når Folketingets partier skal aftale en økonomisk 2025-plan for Danmark.

”Der er 2,1 millioner boligejere i Danmark, så boligskatterne må i virkeligheden være den absolut vigtigste af de ting, der skal forhandles nu her de kommende måneder. Vi følger spændt med her fra Solrød, hvor vi oplever nogle af landets højeste boligskatter. Vi arbejder for at få dem sat ned her i kommunen, og det gælder også på landsplan,”
afslutter Hans Odder.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.