Vi siger tak til alle vore frivillige, fordi du viste flaget som indsamler i søndags d. 6. april.

Her i Solrød var der over 90 frivillige gik rundt med en bøtte. Mottoet for denne indsamling var igen at vise flaget: ”Vis flaget – vi har alle sammen en grund” det kan nok ikke siges tydeligere.

Kræft berører os alle på et eller andet tidspunkt i vores liv. Alle, der deltager i landsindsamlingen, har en grund til at deltage. Fordi vi enten er direkte berørt af sygdommen, eller fordi vi gerne vil gøre en indsats for at give håb og støtte.

Sonja Poulsen fortæller at hun har været med i alle årene siden den første landsindsamling i 1986 og har siden været kampagneleder hvert år. Så dette 25 års jubilæum er jeg stolt over at være med til at fejre. At vi så har fået samlet kr. 124.512,50 ind her i kommunen det siger jeg både de frivillige, som har gået rundt og alle bidragsyderne tak for.

Som nævnt var den første landsindsamling i Solrød i 1986, hvor der blev indsamlet 92.400 kroner. Siden da er der kommet over 2 millioner kroner mere ind. Ikke mindre en over 2.000 frivillige har i gennem årene stemt dørklokker. I gennemsnit kommer en indsamler hjem med omkring 1.200 kroner i bøtten, det må siges at være en flot timebetaling for 2-3 timers frivilligt arbejde.

Kræftens Bekæmpelses lokalforening
Blev etableret den 14. februar 1990 ved en stiftende generalforsamling på Solrød Rådhus. Det var et utrolig positivt møde, hvor over 40 af Kræftens Bekæmpelses dengang ca. 1.500 medlemmer i kommunen var mødt op. 16 gav tilsagn om at gå ind i bestyrelsen. Foreningen har arbejdet siden for at være med til at gøre en forskel for kræftpatienter og deres pårørende. Mødet var kommet op at stå efter initiativ fra borgmester Arne Haugaard-Hansen og dengang byrådsmedlem Sonja Poulsen.

Igennem årene har Solrød Lokalforening stået bag mange arrangementer i kommunen. Udover landsindsamlingen og den årlige Nytårskoncert på Solrød Gymnasium, har der været forskellige foredrag dels om kræftbehandling og dels om folk, som kommer videre efter en kræftdiagnose. Arrangementer ud i naturen f.eks. kondi-bingo m.m. deltaget både på Fritid i Solrød og Havdrup Høstfest.

Deltag i debatten
Del.

Skriv en kommentar