Byrådet i Solrød har sendt udbygningen af Christians Have Plejecenter ud på tredje etape med et tilsagn om økonomisk støtte til 30 nye plejeboliger og 24 rehabiliteringsboliger.

Det absolut største byggeprojekt i Solrød Kommune de kommende år fik mandag aften tilsagn om økonomisk støtte, da byrådet godkendte det såkaldte skema A, som et støttet alment byggeri kræver.

Det betyder blandt andet godkendelse af anskaffelsessummen på op til 81.037.000 kr. Samtidig sagde byrådet god for udbudsbetingelserne, så projektet kan sendes i udbud, der kan vælges en totalentreprenør i februar 2017, og første spadestik kan tages i august 2017, hvis alt går vel.

”Vi får flere plejekrævende ældre de kommende år og årtier, og derfor er udbygningen af Christians Have Plejecenter nødvendig og udtryk for rettidig omhu. Vi vil gerne give vores ældre medborgere den bedste pleje i hjemlige og trygge omgivelser, og det kommer tydeligt til udtryk i projektbeskrivelsen og udbudsbetingelserne,” siger Niels Hörup, borgmester i Solrød Kommune.

Behov for flere plejeboliger og rehabiliteringspladser
Udbygningen af Christians Have Plejecenter sker på baggrund af befolkningsprognoser, der viser, at andelen af plejekrævende borgere i Solrød Kommune vil stige. Samtidig er der stigende krav til kommunen om at modtage borgere, der er udskrevet fra sygehuset, men endnu ikke kan klare sig i eget hjem. Ligesom kommunen skal kunne varetage en akutfunktion, så indlæggelser på sygehuset forebygges.

Udbygningen ventes at være færdig inden udgangen af 2018.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.