Det er flotte, landlige omgivelser der møder en, når man er kørt op ad alléen til Brændmosevej nr. 26 mellem Karlstrup og Karlslunde. Ved siden af den lille å ligger bygningerne, der efter en omfattende ombygning og renovering både rummer ABC Kloak ApS og direktørens private bolig samt værelser til udlejning. Det er ikke til at se, at det er en gammel kostald, der danner rammen om borgmester Niels Hörups besøg for at blive klogere på rammerne for at drive virksomhed i kommunen.
Her i bygningen har direktør Klaus Palskov drevet sin virksomhed i en række år, siden pladsen blev for trang i villakvarteret, han var startet op i, og han måtte finde en grund med mere plads. Og med omkring 90 % af opgaverne i København var der begrænsninger på, hvor virksomheden kunne placeres.

”Det er pladskrævende at drive en virksomhed, som udfører alle former for kloakservice. Samtidig koster det jo tid og penge, hvis bilerne skal køre langt efter opgaverne, så vi er rigtig glade for, at vi fandt et godt sted, som både er tæt på alting, og hvor der samtidig er plads til det hele” siger direktør Klaus Palskov.

Den gode beliggenhed gør dog ikke noget alene, det er det gode, professionelle arbejde og de tilfredse kunder, der har sikret ABC Kloak en stort set vedvarende vækst siden etableringen i 2001. Kunderne tæller blandt andre Folketinget, den amerikanske ambassade og Nationalbanken, og det stiller krav til medarbejdernes sikkerhedsgodkendelse.

Det er endda kun på grund af udfordringer med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft, at virksomheden ikke er vækstet endnu mere. Trods utallige forsøg, langvarige jobannoncer og samarbejder med flere forskellige aktører er det vanskeligt at finde kvalificeret arbejdskraft.

”Det er en problemstilling, vi hører igen og igen fra virksomhederne, og som vi gør, hvad vi kan for at afhjælpe lokalt. Men den generelle udfordring med at skaffe kvalificeret arbejdskraft i tilstrækkeligt omfang skal løftes på nationalt plan,” siger borgmester Niels Hörup.

Den generelle udfordring for lokale virksomheder med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft er sat på dagsordenen til efterårets dialogmøde for lokale virksomheder i Solrød Kommune. Mødet bliver den 1. november, og der vil være mulighed for at høre faglige oplæg og at komme med input til, hvordan Solrød Kommune bedste muligt kan understøtte lokaler virksomheders vækst og udvikling gennem rekruttering.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.