Solrød Kommune udvider samarbejdet med Greve om kommunal erhvervsservice over for iværksættere og virksomheder.

Borgere i Solrød Kommune og Greve kommune, som ønsker at starte egen virksomhed, kan let og hurtigt få gratis hjælp af Greve-Solrød Erhvervsservice. Her kan både nye og etablerede virksomheder i de to kommuner, få vejledning, deltage i temadage og kurser. Man kan også få hjælp til at overskue sammensætningen af tilbud fra det offentlige og over private rådgivere, der naturligt skal samarbejdes med i det videre forløb.

Det mangeårige samarbejde udvides
Med underskriften på aftalen om Greve-Solrød Erhvervsservice udvider de to kommuner en mangeårig tradition for at arbejde sammen om vejledning for iværksættere og virksomheder. Udvidelsen medfører at iværksættervirksomheder i Solrød Kommune vil kunne få plads i Vækstfabrik Greve, som tilbyder kontorpladser og særligt tilrettelagte forløb for iværksættere.

Med udvidelsen ønsker Solrød Kommune ligeledes at styrke dialogen de lokale virksomheder. Flere virksomheder i Solrød kan derfor glæde sig til at få besøg af borgmester Niels Hörup og repræsentanter for kommunen, ligesom der vil være mulighed for en mere direkte dialog om udvalgte emner på større erhvervsmøder, der indtil videre planlægges afholdt et par gange om året.

Ved at udvide samarbejdet om service overfor iværksættere og mindre virksomheder sikrer vi, at iværksættere og virksomheder i Solrød Kommune har adgang til en hurtig og effektiv vejledning – det er vigtigt for os, at det er let at komme i kontakt med vejlederen, så idéer hurtigt kan omsættes til handling”, udtaler borgmester Niels Hörup fra Solrød, og fortsætter: ”Vi ønsker at fastholde den positive udvikling vi har set de senere år. Derfor er dialogen med vores virksomheder om vilkår og udviklingsmuligheder højt prioriteret her i Solrød”.

Til glæde for begge kommuner
To glade og tilfredse borgmestre underskrev den 4. april 2014 den udvidede aftale om Greve-Solrød Erhvervsservice og lykønskede hinanden med et håndtryk.

Jeg glæder mig over udvidelsen af samarbejdet med Solrød Kommune, som jeg betragter som en gevinst for begge parter. Aftalen giver os mulighed for at arbejde videre med de erfaringer vi har opbygget i opbygget i fællesskab de seneste år”, supplerer borgmester Pernille Beckmann fra Greve, og fortsætter: ”Det er vigtigt for vækst og velfærd i Greve Kommune at vi har et godt erhvervsklima og et godt samarbejde med de omkringliggende kommuner. Derfor er jeg også glad for, at vi har kunnet udvidet aftalen på netop disse områder.”

Vejledning og kurser på forskellige adresser
Vejledningen kan foregå enten hos iværksætteren, i ErhvervsCentret i Greve eller på Solrød Rådhus, hvor det er let at komme til med offentlig transport. Kurser og temamøder vil typisk foregå enten i ErhvervsCentret i Greve eller på Solrød Bibliotek, hvor der er gode faciliteter til undervisning, og plads til både små og store faglige arrangementer for virksomhederne.

Iværksætteri og virksomhedsudvikling har en række fællestræk i Greve Kommune og Solrød Kommune, som gør, at en fælles servicering af nystartede og etablerede virksomheder i området fagligt set giver god mening,” fortæller Tina Charlotte Koeffoed, der som chef for ErhvervsCentret i Greve er ansvarlig for implementering af den indgåede aftale.

Udover den allerede eksisterende vejledning og kursusaktivitet målrettet iværksættere, åbner den udvidede aftale også op for, at Solrød kommunes virksomheder kan deltage i flere fælleskommunale erhvervsnetværk.

Deltag i debatten
Del.

Skriv en kommentar