De mange ildsjæle i Solrød Kommune blev mandag aften hædret for deres indsats ved årets Frivillighedsaften, hvor også Frivillighedsprisen blev overrakt.

I Aktivitets- og Frivilligcenteret var der pyntet fint op med balloner, og ved scenen var der pustet tre flotte sølvfarvede bogstavballoner op, der tilsammen stavede ordet ’tak’. Netop det ord var omdrejningspunktet for aftenen. Mandag aften blev alle frivillige ildsjæle i Solrød Kommune takket og hædret for deres flotte indsats.

Der var snak langs alle borde og god stemning, da der blev budt velkommen til årets Frivillighedsaften. I velkomsten blev der lagt vægt på, at der i Solrød Kommune i 2019 har været ekstra fokus på den frivillige indsats.

”2019 har været et godt og spændende år for frivilligt socialt arbejde i Solrød Kommune, hvor vi blandt andet har udviklet en ny politik for frivilligt socialt arbejde, så vi sætter mere fokus på, at vi i fællesskab kan gøre Solrød Kommune til det bedste sted at leve og bo,” sagde udvalgsformand Ivar Haugaard-Hansen, og fortsatte:

”Det er blandt andet derfor, at vi afholder dialogmøder mellem repræsentanter fra kommunen og de frivillige ildsjæle. Samarbejdet mellem Solrød Kommune og de frivillige er en høj og vigtig prioritet,” sagde Ivar Haugaard-Hansen.

Efter velkomsten blev der i den grad grint og smilet, da Bertel Abildgaard trådte på scenen og sørgede for god musik og komik til aftenens mange gæster. Herefter var det tid til at præsentere og hylde de 10 indstillinger til Frivillighedsprisen, som alle yder en stor indsats i Solrød Kommune.

Efter en kort pause med kaffe og kage blev spændingen forløs, og det blev afsløret, at Styregruppen i Hemingway Club Solrød er årets modtager af Frivillighedsprisen, som blev overrakt af borgmester Niels Hörup.

”Styregruppen har formået at samle og aktivere voksne, modne mænd med deres klub, har skabt positiv opmærksomhed om det frivillige sociale arbejde og været et positivt eksempel til efterlevelse for andre frivillige. I har i den grad fortjent at blive hyldet og fejret for jeres arbejde,” sagde borgmester Niels Hörup.
Hemingway Club Solrød har haft stor succes og er i stor vækst, og nu er klubben blevet så populær, at der arbejdes på at starte endnu en Hemingway Club i Solrød Kommune.

”Det fortæller i den grad noget om behovet for et sådan frivilligt initiativ, hvor fællesskabet og det sociale element er i centrum. I har skabt et socialt netværk med nære relationer, hvor det er muligt at dele personlige tanker med andre mænd og have en god, åben mandesnak,” sagde borgmester Niels Hörup til årets prismodtager.

Fakta:

Byrådet i Solrød Kommune indstiftede i 2009 Frivillighedsprisen, og den gives som påskønnelse af en person, forening, organisation eller institution, der har gjort en særlig indsats for det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune. Det er Social-, sundheds- og fritidsudvalget, der på baggrund af indstillinger udvælger prismodtageren. Ud over anerkendelse følger der 7.000 kr. med.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.