Sommerferien er slut og byrådet har kastet sig over budgetforhandlingerne for 2015-18. Det er første gang efter kommunalvalget, og det er altid spændende, når byrådet skal forme deres første budget.

Venstre har fokus på hele kommunen, alle borgerne og ikke mindst på en økonomi i balance … også efter denne valgperiode. Vi har gennem langsigtet og ansvarlig økonomistyring blandt andet opnået følgende resultater sammenlignet med Danmarks 98 kommuner (kilde: Økonomi & Indrigsministeriet – 2014 tal)

  • 12. laveste grundskyldpromille
  • 13. laveste samlede beskatningsniveau
  • 2. laveste personaleforbrug per indbygger (2012 tal er nyeste)
  • 3. højeste udliciteringsindikator.

Vi har en Folkeskole i topform, hvor både rammerne samt resultaterne fra de seneste 9. klasses afgangseksamen for Solrøds skoler er i top 10.

Dette er sket gennem et samarbejdende byråd, der har skabt gode løsninger for borgerne i hele kommunen – uden særskilt fokus på geografiske områder og personer. Der er gode tilbud og et godt serviceniveau.

Der bliver talt meget om udligning og sammenligning på tværs af kommunegrænser, hvilket er ganske naturligt. Men samlet efter tilskud og udligning modtager Solrød 2.432 kr. pr indbygger – Greve har modtaget 7.133 kr. og Køge 15.919 kr./indbygger. Ikke helt uvæsentlige tal at have med i mente, når man sammenligner økonomi for vores kommuner.

Der findes ikke nemme penge i Solrød, vi har plukket de lavt-hængende frugter – og hvis nogen påstår andet, så bør man nok forholde sig kildekritisk.

Venstre vil ikke gamble med Solrød økonomi. Det har vi ikke gjort tidligere og det gør vi ikke i fremtiden – og det er vores tilgang til de kommende budgetforhandlinger.

Venstre vil samarbejde, men ikke for enhver pris.

Kim Sunesen (V)

Viceborgmester i Solrød kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.