Det var et talstærkt og veloplagt publikum, som onsdag den 4. juni 2014 blev budt velkommen til dialogmøde mellem Solrød Kommune og det lokale erhvervsliv af borgmester Niels Hörup. Over 70 deltagere fra forskellige virksomheder deltog i dialogmødet med Solrød Kommune i Jersie Forsamlingshus.

”Vi ønsker at samle Solrøds erhvervsliv og give jer et talerør,” indledte Niels Hörup, da han til dialogmødet præsenterede kommunens visioner for en god erhvervskommune. Han opfordrede i den forbindelse virksomhederne til at henvende sig med idéer og forslag til nye initiativer, ligesom han understregede, at vækst og udvikling skabes af virksomhederne, ikke kommunen. Det er kommunens ansvar at understøtte det private erhvervsliv med gunstige rammevilkår, professionel vejledning, udbud til private virksomheder samt ved at dele den rette information på det rette tidspunkt med virksomhederne.

Vækst, udvikling og varig beskæftigelse
Sådan vil Solrød Kommune, sammen med en årlig pulje på 400.000 kroner, styrke erhvervsindsatsen i kommunen gennem 10 konkrete initiativer. Initiativerne omfatter blandt andet virksomhedsbesøg, dialogmøder, nye netværk for virksomheder i Solrød Kommune, pladser i Vækstfabrik Greve samt kompetenceudviklingsforløb for kommunale medarbejdere med kontakt til de lokale virksomheder. Initiativerne gennemføres i samarbejde med Greve-Solrød Erhvervsservice, Greve Erhverv og Væksthus Sjælland.

Indsatsen på erhvervsområdet rækker også ud over kommunegrænserne gennem det fælleskommunale samarbejde ”Fokuseret Vækstdagsorden”, som er et partnerskab for vækst i Østdanmark, med deltagelse af kommunerne i region Sjælland og region Hovedstaden. Samarbejdet fokuserer på den globale konkurrence og behovet for at styrke Danmark og hovedstaden ved at tiltrække investorer, viden og arbejdskraft og sikre synergi mellem erhvervsfremmeaktører. ”Vi vil gerne støtte vækst, udvikling og varig beskæftigelse,” sagde Niels Hörup.

Konkrete tips til at deltage i udbud
Fra Dansk Erhverv deltog Jakob Scharff med et inspirerende indlæg og gode tips til, hvordan man som virksomhed gør sig klar og deltager i et udbud. Han gjorde opmærksom på vigtigheden af at være synlig, ikke bare i kommunens indkøbsafdeling, men også de afdelinger, som skal bruge virksomhedens ydelse. Han gennemgik det professionelle tilbud, dokumentation samt muligheden for at deltage i større udbud ved at danne konsortier.

Fra svinestald til eksportvirksomhed
Henrik Winther-Olsen, administrerende direktør for The Whole Company, fortalte med stor entusiasme og underholdningsværdi om sin rejse fra han som iværksætter startede på den ”fædrene gård” og byggede sin virksomhed op ved innovation, opkøb og eksport til det, den er i dag: En international virksomhed med sunde vækstkurver, et princip om plus på bundlinjen samt et gennemgående værdisæt og DNA for virksomheden.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.