Hver anden uge aflægger hønsehunden Rolf besøg på Christians Have sammen med sin ejer Ann Odder. Han er en af Trygfondens næsten 500 besøgshunde, som glæder ældre og demente med besøg på plejecentre.

Logrende med halen trisser hønsehunden Rolf stille og rolig rundt i en af opholdstuerne på plejecenteret Christians Have. Han er tydeligvis stedkendt og bliver taget godt i mod af dem, han møder på sin vej.

I knapt et år har han haft sin gang på plejecenteret cirka hver anden uge sammen med sin ejer Ann Odder.

Rolf og Ann Odder er en del af Trygfondens korps af frivillige hundeejere og hunde, som tager på besøg på plejecentre. Og Ann Odder har ikke svært ved at begrunde hvorfor hun hellere end gerne kommer på Christians Have sammen med Rolf:

– Der skal så lidt til for at give så meget glæde. Nogle kan huske, da de selv havde hund, og så vækker det så mange gode minder, fortæller Ann Odder.

Gruppeleder Desiree Milbrat Petersen var med til at få ordningen i stand, og hun er ikke i tvivl om, at Rolf er til glæde for mange af beboerne:

– Især for demente er det godt. Rolf har en positiv effekt på dem, fortæller Desiree Milbrat Petersen.

Inden Rolf blev godkendt som besøgshund, var han igennem en sundhedsundersøgelse. Det er vigtigt at besøgshunde kan holde til lidt af hvert, når de omgås så mange forskellige.

– Han skal for eksempel kunne tåle at blive hevet i øret, fortæller Desiree Milbrat Petersen.

Nu har de fundet formen
Rolf har en god højde, fordi kørestolsbrugere let kan klappe ham. Han er ikke i snor, når han er på Christians Have. Sådan er det bedst, fortæller Ann Odder, og derfor er ikke alle afdelinger, der får besøg af hunden. For der er nogle beboere, som er bange for ham, og der kommer han ikke.

Han har et orange halstørklæde på, når han er på besøg, så ved han, at han skal på arbejde. Besøget på Christians Have plejer at tage en halv time. Så går turen hjem igen.

– Han kan godt lide at komme her. Og han er så træt, når han kommer hjem, efter at have fået så mange indtryk, siger Ann Odder.

Deltag i debatten
Del.

Skriv en kommentar